Kirjolan koulun rakennushanke otti ison askeleen eteenpäin Parikkalassa — hankkeen pääsuunnittelijaksi valittiin Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy

Kirjolan koulu 2020 -hankkeen pääsuunnittelijaksi valittiin Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy.

Katri Levänen

Kirjolan koulu -hanke käynnistyy tänä vuonna ja sen on määrä tulla päätökseen vuonna 2021.
Kirjolan koulu -hanke käynnistyy tänä vuonna ja sen on määrä tulla päätökseen vuonna 2021.

Kirjolan koulu 2020 -hankkeen pääsuunnittelijaksi on valittu imatralainen Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy.

Parikkalan kunnanhallitus päätti asiasta tiistaina pidetyssä kokouksessa. Tarjoushinta on 78 800 euroa.

Suunnittelijan valintaan liittyvä tarjouspyyntö julkaistiin joulukuun lopulla ja asetettuun määräaikaan mennessä tarjouksen jätti yhteensä viisi arkkitehtitoimistoa.

Kunnanjohtaja Vesa Huuskosen mukaan kaikki tarjouksen jättäneet yritykset olivat lähtökohtaisesti kelvollisia ja hyviä vaihtoehtoja.

— Päätöstä tehtäessä tarkasteltiin jo etukäteen asetettuja valintaperusteita ja Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy oli kokonaistaloudellisen arvioinnin perusteella kunnalle edullisin, sanoo Huuskonen.

Valintaperusteina olivat hinnan lisäksi referenssien ja suunnittelukohteiden osallisilta saatu palaute sekä työmaan tarpeisiin liittyvä vasteaika.

Puurakenteinen koulu yhä mahdollinen vaihtoehto

Kirjolan koulu 2020 -hankkeeseen varatusta 8,5 miljoonan euron määrärahasta noin 6 miljoonaa käytetään uudisrakentamiseen, kaksi miljoonaa vanhojen tilojen saneerauskorjaukseen ja 0,5 miljoonaa irtaimiston ja laitteiden hankintaan.

Hankkeen toteutus tapahtuu vuosien 2019–2021 aikana.

Huuskosen mukaan kevään aikataulu tulee olemaan tiivis ja heti pääsuunnittelun ja -piirustusten valmistumisen jälkeen alkavat LVI-, sähkö- ja perustussuunnittelu.

— Viivytellä ei kannata, sillä suunnittelutöiden on oltava valmiina ennen kuin aletaan kilpailuttamaan urakkaa. Toivoisin, että siihen vaiheeseen päästään jo kesäkuun alussa, kunnanjohtaja sanoo.

Huuskosen mukaan uuden koulun päämateriaalia ei ole vielä lyöty lukkoon ja eri vaihtoehtoja tarkastellaan avoimin mielin. Tällä viikolla Kirjolan koulun suunnittelu- ja rakentamistoimikunta käy tutustumassa Kuhmossa sijaitsevaan Tuupalan kouluun, joka on ensimmäinen massiivipuisista CLT-elementeistä koottu puukoulu.

— Kunnalle kouluhanke on iso asia, jopa isompi mitä uuden jätevedenpuhdistamon rakentaminen oli. Tarkoitus on käydä katsomassa myös ainakin Iisalmen hirsirakenteista koulua. Tämän jälkeen mietitään mikä on kunnalle paras ratkaisu, sanoo Huuskonen.

Luetuimmat