Allergia esti juopottelun pitkälle keski-ikään — Yksi 75 vuotta täyttävän Dannyn kovan kunnon salaisuuksista?

KUV@TEHDAS Roni Lehti

Danny kertoi kuulumisistaan puhelimessa kesäasunnoltaan Raumalta, jossa tämäkin kuva on otettu.

Ilkka Danny Lipsanen on kiitollinen monesta asiasta elämässään. Yksi kiitollisuuden aiheista on hiukan yllättävästi allergia.

Nuorena miehenä Lipsanen yritti lipittää alkoholijuomia muiden mukana, mutta suoritus jäi usein vajaaksi, koska niistä tuli hänelle järkyttävän huono olo.

Vasta 50-vuotiaana hän meni ystävänsä Heikki Saresvirran patistelemana testeihin. Silloin selvisi, että pahoinvoinnin syynä oli tanniiniallergia.

Kaamea krapula tuli, kun Lipsanen joi sekä rypäle- että viljatuotteita. Sittemmin hän on pitäytynyt viljatuotteissa, eikä ongelmia ole ollut.

— Ehkä allergia on suojellut minua kuolemasta alkoholiin, hän sanoo.

Keikalle Anjalaan

Vaikka kommentissa on annos huumoria, on siinä myös vakava puolensa.

Lipsanen törmäsi äskettäin amerikkalaistutkimukseen, jonka mukaan muusikoitten elämä on keskimäärin merkittävästi lyhyempi kuin muiden ihmisten. Turvattomuus ja stressi syövät ihmistä.

Danny pitää itseään onnekkaana muutenkin kuin allergiansa perusteella. Hän on terve, kovassa kunnossa ja onnellinen ja on saanut harjoittaa rakastamaansa ammattia yli 50 vuotta.

— Olen kiitollinen siitä, että suomalaiset antavat minun mellastaa vieläkin.

Perjantaina 11.8. Danny mellastaa Mari’s Coffeessa Anjalassa. Mukana on The Oldies -orkesteri.

— 60-luvun musiikkidiggarit ovat taatusti tyytyväisiä, artisti lupaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.