Kommentti: Huuhkajat lujassa ”ala-backessa”

Markku Kumpunen
Markku Kumpunen

Tiesiköhän ruotsalainen Hans Backe, minkälaisen kivireen sai vedettäväkseen, kun päätti ottaa vastaan Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan tehtävän? Luultavasti, onhan hän kokenut ammattimies.

Ja jos ei tiennyt, niin nyt ainakin asia on käynyt selväksi. Neljä ottelua on takana ja kaikki hävitty yhteismaalierolla 0-11.

Eikä kummoiselta näytä jatkokaan maalien tekemisen saati voittamisen suhteen, sillä seuraavaksi Huuhkajat kohtaavat Belgian ja Italian vieraissa. Saavatpahan suomalaisfutarit niissä matseissa kokemusta ja lisäksi tilaisuuden nähdä hyvää jalkapallo-osaamista läheltä!

Edellisen päävalmentajan loppukausi oli melkoista alamäkeä. Jalkapalloliitto yrittää kääntää kurssin ylös palkkaamalla Backen, jonka nimi suomeksi tarkoittaa mäkeä. Valitettavasti alamäki on vain kiihtynyt, vaikkei harjoituspeleistä ihan lopullista tuomiota voi eikä pidä antaakaan.

Valmentajaa voi vaihtaa vaikka määrävälein, mutta apua ei siitä suuremmin ole, kun perusongelma kuitenkin on pelaajissa. Suomalaispelurien taso ei vain näytä riittävän kansainvälisessä kilpailussa, istui penkin päässä kuka tahansa. Muutamia valopilkkuja on, mutta jokaiselle pelipaikalle huippuja ei ole tarjolla. Litmasia ei synny jokaisessa sukupolvessa.

Backe-sanan yksi merkitys on myös maanpinta. Jos jotakin hyvää talven tappioista yrittää keksiä, niin se voisi olla se, että odotukset ja toiveet Huuhkajien menestymismahdollisuuksien suhteen on nyt palautettu maanpinnalle. Siitä ei voi kuin parantaa.

Markku Kumpunen

markku.kumpunen@esaimaa.fi

Kirjoittaja on mielipidetoimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.