Ryanair lentää taas Lappeenrannasta Bergamoon, mutta nyt Italian viranomainen uhkaa tulla väliin – Syyttää yhtiötä koronasääntöjen rikkomisesta

Jos sääntöjen rikkominen jatkuu, ilmailuviranomainen aikoo keskeyttää Ryanairin toiminnan kaikilla lentokentillä.

Anu Kiljunen

Ryanair kulkee Lappeenrannan ja Bergamon väliä keskiviikkoisin ja lauantaisin.
Ryanair kulkee Lappeenrannan ja Bergamon väliä keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Italian siviili-ilmailuviranomainen Enac uhkasi keskiviikkona perua lentoyhtiö Ryanairin luvan lentää Italiassa. Viranomaisen mukaan lentoyhtiö on rikkonut koronaviruspandemian vuoksi asetettuja sääntöjä.

Ryanair lentää parhaillaan Lappeenrannan ja Italian Bergamon välillä. Lentoja on kahdesti viikossa. Koronaviruksen vuoksi tauolla olleet lennot alkoivat jälleen heinäkuun alussa.

Yhtiö kiistää syytökset

Enacin mukaan Ryanair on toistuvasti rikkonut pandemian vuoksi voimassa olevia sääntöjä, joilla Italian hallinto on pyrkinyt suojelemaan matkustajien terveyttä. Lausunnossa viranomainen sanoo, ettei Ryanair noudata matkustajien välisistä etäisyyksistä annettuja määräyksiä.

Jos sääntöjen rikkominen jatkuu, Enac ilmoittaa aikovansa keskeyttää Ryanairin toiminnan kaikilla lentokentillä ja vaatia yhtiötä löytämään uudet reitit jo liput ostaneille asiakkaille.

Ryanairin mukaan syytökset eivät pidä paikkaansa. Yhtiö sanoo toimivansa Italian hallinnon asettamien sääntöjen mukaisesti ja pyrkivänsä kaikin keinoin vähentämään kontakteja niin koneissa kuin lentokentilläkin.