Kansainvälistä opiskelijaa kiinnostaa tutustua paikallisiin, kalastaa, tehdä ruokaa tai juhlia joulua — LUT ja Saimaan ammattikorkeakoulu etsivät paikallisia ystäväperheitä kansainvälisille opiskelijoille

Vaatimuksena ystäväperheelle on vain jonkinlainen englanninkielen taito.

Mika Strandén

Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu etsivät tavallisia eteläkarjalaisperheitä ystäviksi kansainvälisille opiskelijoille.
Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu etsivät tavallisia eteläkarjalaisperheitä ystäviksi kansainvälisille opiskelijoille.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu etsivät parhaillaan lisää innokkaita ystäväperheitä. Saimaan ammattikorkeakoulun Alexandra Karasevan mukaan ystäviä kaipaavia opiskelijoita on runsaasti enemmän kuin ilmoittautuneita perheitä.

— Opiskelijoita kiinnostaa yksinkertaisesti vain tutustua suomalaiseen kulttuuriin. Esimerkiksi kalastus tai luonnossa liikkuminen on monelle aasialaiselle opiskelijalle vierasta, Karaseva toteaa.

Vaatimuksia perheiden koosta tai muista yksityiskohdista ei juuri ole. Jonkinlainen englanninkielen taito riittää. Perheen ei myöskään tarvitse sitoutua säännöllisiin tapaamisiin, vaan he sopivat itse omien menojensa mukaan tapaamisista opiskelijoiden kanssa.

Yhteiset aktiviteetit lähtevät arkielämästä. Karaseva vinkkaa, että perheet tekevät usein ruokaa opiskelijoiden kanssa, käyvät jääkiekkopeleissä tai tutustuttavat opiskelijan perinteisiin suomalaisiin juhliin.

Ystäväperhehaku päättyy 10. syyskuuta, hakulomake löytyy yliopiston verkkosivuilta. Perheiden ja opiskelijoiden harrastusten ja kiinnostuksenkohteiden perusteella yliopisto ja ammattikorkeakoulu muodostavat ystäväperheistä ja opiskelijoista pareja.

— Erityisesti toivoisimme perheitä, jotka voisivat toimia ystävinä useammalle opiskelijalle.