Savitaipale hakee vanhuksia valokuituverkkokokeiluun

Savitaipaleen kunta ryhtyy selvittää valokuituverkon hyödyntämismahdollisuuksia vanhustyössä. Testiryhmään haetaan parhaillaan itsenäisesti arjessaan selviytyviä ihmisiä, jotka ovat valmiita kokeilemaan arjessaan nopeaan nettiyhteyteen perustuvia apuvälineitä.

Kokeeseen osallistuvien koteihin vedetään tarvittaessa ilmainen valokuituyhteys kolmen kokeilukuukauden ajaksi. Osallistujat saavat tabletin, jolla voi ottaa helpon kuvapuhelinyhteyden joko omaisiin tai tablettiin ohjelmoituun henkilöön.

Toinen osa testiryhmää koostuu kotihoidon asiakkaista. Heidän koteihinsa asennetaan erilaisia antureita, joiden avulla voidaan selvittää, onko tarkistuskäynti tarpeen.

Savitaipale hyödyntää suomalaisen BLC Soinnun kehittämää seurantapalvelua. Kerätty tieto annetaan kotihoidolle ja omaisille, yleisellä tasolla myös kunnalle ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirille.

Kokeiluun lähtijöille tarjotaan palkkioksi erikoisetua. Testiryhmän jäsen saa liittymän puoleen hintaan, jos hän päättää liittyä valokuituverkkoon koejakson jälkeen.

Anne Kokkonen

Anne Kokkonen