Tuuliaisen säätiö palkitsi taipalsaarelaisen Ismo Marttisen pitkäjänteisestä norpansuojelusta 10 000 euron luontopalkinnolla — Mukana vuodesta 1979

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Raija Tuuliainen onnittelee Ismo Marttista luontopalkinnosta. Oikealla säätiön toimitusjohtaja Risto Kiljunen.
Säätiön hallituksen puheenjohtaja Raija Tuuliainen onnittelee Ismo Marttista luontopalkinnosta. Oikealla säätiön toimitusjohtaja Risto Kiljunen.

Lemiläinen Raija ja Ossi Tuuliaisen Säätiö on myöntänyt vuoden 2019 luontopalkinnon taipalsaarelaiselle Ismo Marttiselle.

Luontopalkinto on tunnustus merkittävästä ja esimerkillisestä työstä suomalaisen luonnon hyväksi. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Marttiselle palkinto tulee tunnustuksena 40 vuoden mittaisesta vapaaehtoistyöstä saimaannorpan puolesta. Tuona aikana norppakanta on nelinkertaistunut.

Marttinen aloitti norpansuojelun vuonna 1979 isänsä Kaikun työparina, kun WWF perusti saimaanhyljetyöryhmän. Hän on ollut mukana pesälaskennoissa, apukinostöissä ja pesäsukelluksissa sekä avustanut tutkimusta käytännön norppamiehenä.

Nyt Marttinen vastaa WWF:n norpansuojelutyön käytännön toteutuksesta eteläisellä Saimaalla ja on myös WWF Suomen hallituksen jäsen.  

Marttinen on suojelutyön lisäksi aktiivinen metsästäjä ja kalastaja. Hän on esimerkillään osoittanut, etteivät kyseiset harrastukset ole ristiriidassa keskenään.

Raija ja Ossi Tuuliaisen Säätiö on tukenut vastuullista riistanhoitoa ja eläinsuojelua 28 vuotta. Eniten on vuosien saatossa tuettu saimaannorpan suojelua. Vuonna 2018 säätiö teki avustuspäätöksiä 578.280 euron verran.

Luetuimmat