Bioaika-rekassa voi leikkiä metsäkoneenkuljettajaa

Lappeenrannan satamassa voi torstaina kokeilla metsäkoneen kuljettamista virtuaalilaseilla. Sivusilmällä pystyy tarkastamaan, montako sähköpostia maailmassa on lähetetty, kuinka paljon vettä on tänä vuonna kulutettu, miten monta matkapuhelinta on myyty, tai mikä on maahan osuvan aurinkoenergian määrä.

Bioasiaa monesta vinkkelistä esittelee satamatorilla bioaika-rekka torstaina vielä kello kahdeksaan saakka. Seuraavan kerran siihen on mahdollista tutustua 3.10. Imatralla ja 4.10. Lappeenrannassa.

Pyörillä kulkeva tiedekeskusnäyttely on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja erityisesti nuorille.

Interaktiivisesessa näyttelyssä voi tutustus niin puusta valmistettuun paitaan kuin globaaleihin megatrendeihin.

Rekan ulkopuolella esittelevät UPM, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja kaupunki vihreitä innovaatioita.

Rekka kiertää ympäri Suomen. Tähän mennessä se on parkkeerannut liki kahdellekymmenelle paikkakunnalle, ja vierailijoita on ollut noin 12 000.

— Kävijöitä on ollut vauvasta vaariin. Syksystä joulukuun puoliväliin kierrämme vielä noin 60 oppilaitoksessa, muun muassa Kimpisen koulukeskuksessa lokakuun alussa, innoittaja Katja Pesonen kertoo.

Koulukiertueella bioaika-rekkaan pääsevät koulupäivien jälkeen tutustumaan myös muut kiinnostuneet.

Pesosen mukaan kävijöitä ovat kiinnostaneet erityisesti virtuaalilasit, mutta myös se, miten monella eri tavalla puuta voi käyttää ja käytetään.

— Megatrendilaskuritkin ovat saaneet huomiota. Monia kiinnostaa esimerkiksi nähdä, mitä vauhtia väestö kasvaa.

Bioaika-rekan tuottaa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö.

— Suurten toimijoiden lisäksi mukana on paljon pienempiä yhteisöjä kuten esimerkiksi 4H-kerhoja ja partiolaisia. Biotalous on käsitteenä hyvin laaja. Siihen liittyy kaikki se hyvä, mitä metsistä saadaan, Pesonen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.