Nordkalk saattaa vähentää Suomesta 90 työpaikkaa — Yt-neuvottelut koskevat myös yhtiön työntekijöitä Lappeenrannassa

Vähennysten määrä eri toimipaikoilla selviää yt-neuvottelujen päätteeksi. Lappeenrannassa Nordkalkilla on 116 työntekijää.

Elena Liseytseva

Arkistokuvassa Nordkalkin avolouhos Lappeenrannassa. Nordkalkilla on Lappeenrannassa 116 työntekijää.
Arkistokuvassa Nordkalkin avolouhos Lappeenrannassa. Nordkalkilla on Lappeenrannassa 116 työntekijää.

Lappeenrannassakin toimiva kaivannaisyhtiö Nordkalk aloittaa yt-neuvottelut koko Suomen henkilöstönsä kanssa. Yhtiö arvioi tiedotteessaan, että se vähentää Suomessa enintään 90 työpaikkaa ja maailmanlaajuisesti 200 työpaikkaa.

Nordkalkin mukaan se on kärsinyt pitkään vaikeasta markkinatilanteesta, heikentyneestä myynnistä ja kustannusinflaatiosta. Maaliskuussa yhtiö käynnisti yt-neuvottelut henkilökunnan lomautuksista.

Nordkalk toimii Suomessa yhdeksällä paikkakunnalla, ja sillä on Suomessa 354 työntekijää. Lappeenrannassa työskentelee 116 henkilöä. Nordkalkilla on Lappeenrannassa kaivos, jauhatuslaitos, kaksi rikastamoa ja myyntikonttori.

Mahdollisten vähennysten määrä eri toimipaikoilla selviää yhteistoimintaneuvotteluissa.

Yhtiö aikoo muuttaa toimintaansa maantieteellisiin alueisiin pohjautuvaan malliin.

— Kerromme tänään kipeästä mutta tarpeellisesta päätöksestä, jolla turvaamme Nordkalkin tulevaisuuden ja kasvun, toimitusjohtaja Paul Gustavsson sanoo tiedotteessa.

Gustavssonin mukaan alueellisessa toimintamallissa päätöksenteko nopeutuu, vastuut selkenevät ja byrokratia vähenee.

— Olen vakuuttunut, että yhtiössä on merkittävää tehostamis- ja parannuspotentiaalia, ja uusi toimintamalli auttaa meitä vapauttamaan tämän potentiaalin, hän sanoo.

Kommentoidut