Käräjäoikeus vangitsi Lauritsalan kommandopipohyökkäyksestä epäillyt — Kolmea miestä ja yhtä naista epäillään tapon yrityksestä

Harri Teitto

Käräjäoikeus vangitsi Lauritsalan kommandopipohyökkäyksestä epäillyt — Kolmea miestä ja yhtä naista epäillään tapon yrityksestä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus vangitsi perjantaina neljä ihmistä tapon yrityksestä epäiltyinä.

Epäilty teko tapahtui viime viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä Lauritsalassa. Neljä kommandopipoilla naamioitunutta henkilöä tunkeutui yksityisasuntoon puolenyön jälkeen ja alkoi pahoinpidellä paikalla ollutta miestä. Paikalla ollut toinen mies yritti estää tapahtumia ja joutui myös pahoinpidellyksi.

Pahoinpitelyssä käytettiin Kaakkois-Suomen poliisin mukaan erilaisia väkivallan tekemiseen soveltuvia välineitä.

Molemmat uhrit vietiin paikalta sairaalaan hoidettavaksi. Pahemmin pahoinpidellyn miehen vammat olivat hengenvaarallisia. Toinen mies on jo päässyt sairaalasta.

Poliisi otti vuosina 1994, 1993 ja 1990 syntyneet miehet ja vuonna 1998 syntyneen naisen kiinnni kahdesta eri kohteesta Lappeenrannassa ja pääkaupunkiseudulla. Heitä epäillään tapon yrityksen lisäksi törkeästä pahoinpitelystä ja kotirauhan rikkomisesta.

Rikoskomisario Marko Heinonen sanoo, että poliisi pääsi kuulemaan pahemmin loukkaantunutta miestä ensimmäisen kerran perjantaiaamuna teho-osastolla.

Luetuimmat