Vanha viallinen valaisin aiheutti Lappeenrannan Steinerpäiväkodin palon — Poliisi ei epäile rikosta

Kai Skyttä

Steinerpäiväkodin tulipalo alkoi toisesta kerroksesta.
Steinerpäiväkodin tulipalo alkoi toisesta kerroksesta.

Vanha viallinen loisteputkivalaisin aiheutti Lappeenrannan Steinerpäiväkodin tulipalon. Rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että poliisin ja pelastuslaitoksen teknisessä tutkinnassa todennäköinen syttymissyy löytyi nopeasti.

Tulipaloon ei epäillä liittyvän rikosta eikä rikostutkintaa tarvinnut käynnistää, koska tulipalon aiheuttaja selvisi tiistaina päiväll tehdyssä tutkinnassa.

Loisteputkivalaisin sijaitsi rakennuksen toisessa kerroksessa. Tielinen ei osaa sanoa, oliko siinä valo päällä vai ei, eikä sitä, onko asialla ollut merkitystä tulipalon syttymisessä.

Päiväkoti oli jo suljettu eikä paikall ollut enää ketään, kun tulipalo syttyi Valtakadulla sijainneessa rakennuksessa noin kello 17.30.

Tielinen kertoo myös, että poliisin arvion mukaan palosta ja sammutustöistä aiheutuneet omaisuusvahingot ovat huomattavat. Tässä vaiheessa poliisilla ei ole tarkempaa tietoa vahinkojen rahallisesta arvosta tai siitä, kuinka mittavia korjaustöitä vahinkojen korjaaminen edellyttää.

Sähkövika on Tielisen mukaan tyypillinen tulipalon syttymissyy silloin, kun kyseessä ei ole rikokseen tai sähkölaitteen käytön huolimattomuuteen liittyvä syy.

Uusimmat uutiset