THL: Etelä-Karjalassa varmistui lauantaina 20 uutta koronatartuntaa – Suomessa tartuntoja raportoitiin 632

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella tartuntoja on ollut yhteensä 381.

Risto Aalto

THL: Etelä-Karjalassa varmistui lauantaina 20 uutta koronatartuntaa – Suomessa tartuntoja raportoitiin 632

Etelä-Karjalassa varmistui lauantaina 20 uutta koronavirustartuntaa, joista kaikki Lappeenrannassa. Tartunnat käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartasta.

Likimain kaikki 20 koronatartuntaa ovat peräisin opiskelijoiden ryppäästä, kertoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ylilääkäri Sami Raasakka.

Virus alkoi levitä opiskelijoiden yhteisellä kylpyläkäynnillä. Raasakka sanoo olevansa varma, että sairastumisia tulee vielä lisää.

– Hyvä puoli on se, että tartunnat näyttävät rajoittuvan tähän samaan ryhmään. Aika pieni riski on, että se leviäisi laajemmalle.

Tartunnan on tässä vaiheessa saanut Raasakan mukaan 35 opiskelijaa. Opiskelijat ovat saaneet tiukan karanteeniohjeistuksen muun muassa siitä, etteivät tulisi yliopiston tai ammattikorkeakoulun kampuksille Skinnarilaan.

Päiväkohtainen ennätys

Kaksikymmentä positiivista koronanäytettä päivässä on tähän asti suurin määrä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella. Ylilääkäri Raasakka toivoo, että luku myös jää suurimmaksi.

Tartuntoja on todettu koko pandemian aikana Lappeenrannassa 234, Imatralla 88, Ruokolahdella 13, Taipalsaarella 12, Luumäellä 9, Parikkalassa 9, Rautjärvellä 6, Savitaipaleella 5 ja Lemillä 5.

THL:n kartan mukaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella tartuntoja on ollut yhteensä 381.

Koko Suomen alueella raportoitiin lauantaina 632 uutta koronavirustartuntaa. Varmistettuja tartuntatapauksia on nyt yhteensä 53 285.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Juttua muokattu 20.2. kello 14.05: Korjattu laskuvirhe päivän kokonaistartunnoissa. Lisätty ylilääkäri Sami Raasakan kommentit kello 16.15.