Saimaan ammattikorkeakoulun WC-tiloissa kuvattujen henkilöllisyyden selvittäminen viivästyttää esitutkintaa — Poliisi on saanut lähes sata yhteydenottoa tapaukseen liittyen

Poliisi on yhteydessä kaikkiin, jotka ovat ottaneet yhteyttä.

Kai Skyttä

Lappeenrantalaismies on myöntänyt esitutkinnassa salakuvanneensa ammattikorkeakoulun 1. ja 3. kerroksen esteettömissä wc-tiloissa käyneitä.
Lappeenrantalaismies on myöntänyt esitutkinnassa salakuvanneensa ammattikorkeakoulun 1. ja 3. kerroksen esteettömissä wc-tiloissa käyneitä.

Kymmenet ihmiset ovat ottaneet yhteyttä poliisiin Saimaan ammattikorkeakoulun WC-tilojen salakatselutapauksessa.

Kuvaaminen tapahtui oppilaitoksen päärakennuksen 1. ja 3. kerroksen esteettömissä WC-tiloissa viime vuoden huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana. Poliisi kertoi aiemmin tällä viikolla, että kyseisissä WC-tiloissa käyneet ihmiset voivat ottaa yhteyttä poliisiin.

— Tarkkaa tietoa lukumäärästä minulla ei ole, mutta todella runsaasti. Lähemmäs sata yhteydenottoa on ollut, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista sanoo.

Poliisin pitää varmistua, keitä WC-tiloissa on kuvattu. Kuvaukset tehtiin yhdellä kameralla, jonka sijaintia on vaihdettu 3—4 vessassa.

— Selvitämme asianosaiset ja heidän vaatimuksensa. Tosi työlästä ja haastavaahan se on, Liikkanen toteaa.

Kuvatut ihmiset ovat rikosoikeudellisesti asianomistajan asemassa ja voivat vaatia korvauksia tai rangaistusta, Liikkanen kertoo.

— Kaikkiin, jotka ovat ottaneet poliisin yhteyttä, ollaan yhteydessä, hän sanoo.

Liikkanen ei anna arviota siitä, miten kauan tapauksen esitutkinta kestää. Hän kuitenkin sanoi, että ilmoittautuneiden suuri määrä viivästyttää esitutkintaa.

— Katsotaan, miten hyvin pystymme työtä tekemään ja millainen halu ihmisillä on lähteä viemään asiaa eteenpäin.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä salakatselu. Teosta epäiltynä on vuonna 1982 syntynyt lappeenrantalainen mieshenkilö. Mies on esitutkinnassa myöntänyt kuvanneensa salaa tiloissa olleita henkilöitä. Hän oli kiinniotettuna ja pidätettynä, mutta hänet on sittemmin vapautettu.

Poliisin saamista lukuisista yhteydenotoista kertoi ensimmäisenä Yle.

Päivitetty 31.1. kello 16.07: Vaihdettu kuva juttuun.

Kommentoidut