Erkki Saarimäki jatkaa ainakin toistaiseksi perussuomalaisissa: ”Puoluetoimisto ylireagoi”

Hannu Ojala

Erkki Saarimäki on Imatran kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja. Perussuomalaisilla on kaikkiaan kuusi valtuutettua Imatralla.

Erkki Saarimäki (ps.) hämmästelee Sinisen tulevaisuuden Imatralla järjestämän kampanjatilaisuuden aiheuttamaa kohua ja häntä koskevia erottamispuheita. Hänen mielestään puoluetoimisto ylireagoi.

Saarimäki ei näe mitään pahaa siinä, että Imatran seudun perussuomalaiset auttoi puolueesta eronneita ministereitä Sampo Terhoa (sin.) ja Jari Lindströmiä (sin.) tapahtuman järjestelyissä. Toissa viikonloppuna pidetyssä katutapahtumassa tehtiin tutuksi Sinistä tulevaisuutta ja kerättiin nimiä uuden puolueen rekisteröimiseksi.

— Jos me tarjoamme pullakahvit omilla rahoillamme, ketä se vahingoittaa? Tottakai me autoimme myös telttojen pystytyksessä, kun he sitä pyysivät, Saarimäki sanoo.

Saarimäen mukaan hän auttaisi ketä tahansa Imatralle tulevaa ministeriä, puolueesta riippumatta. Nyt ministerit sattuivat olemaan hänen ystäviään ja entisiä puoluetovereitaan.

Saarimäki ei aio erota

Saarimäki on Imatran seudun perussuomalaisten pitkäaikainen puheenjohtaja. Hän ei suostu vastaamaan kysymykseen, onko hän siirtymässä Siniseen tulevaisuuteen tai täyttänyt sen kannattajakortin. Hänestä nämä ovat yksityisasioita.

Saarimäki on edelleen perussuomalaisten jäsen.

— En ole eronnut, enkä erotettu.

Hän ei omien sanojensa mukaan aio erota vapaaehtoisesti.

— Hyö saa erottaa meidät.

Imatran seudun perussuomalaisten puheenjohtajuudesta hän kertoo kuitenkin luopuvansa. Uusi puheenjohtaja valitaan torstaina yhdistyksen syyskokouksessa. Aikooko Saarimäki jatkaa rivijäsenenä?

— Ainakin vielä toistaiseksi jatkan perussuomalaisissa, Saarimäki vastaa.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.