LprHCFest pääsi valtion tuen piiriin – Opetus- ja kulttuuriministeriö arvioi festivaalin valtakunnallisesti merkittäväksi tapahtumaksi

otto ponto

Järjestäjän mukaan LPRHC Fest on sujunut ilman järjestyshäiriöitä lähes kymmenen vuotta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 7 000 euron avustuksen Lappeenrannassa järjestettävälle LprHCFest-tapahtumalle. Tapahtuma pääsi nyt ensimmäistä kertaa avustuksen piiriin. Huhtiniemessä järjestettävä festivaali keskittyy punk ja hard core -musiikkiin.

Avustusten jakamisen pohjana on Taiteen edistämiskeskus Taiken ja sen asiantuntijaryhmien tekemä arviointi tapahtumien taiteellisesta tasosta. Ministeriö avustaa valtakunnallisesti merkittäviä tapahtumia.

Eteläkarjalaisista kulttuuritapahtumista LprHCFestin lisäksi tukea saa vain Mustan ja valkoisen teatterifestivaali Imatralla. Sille myönnettin avustusta 20 000 euroa.

Suurimmat avustukset tänä vuonna saivat Savonlinnan oopperajuhlat, Tampereen teatterikesä, Kuhmon kamarimusiikki, Helsingin juhlaviikot, Kaustinen Folk Music Festival, Kuopio tanssii ja soi, Pori jazz ja Turun musiikkijuhlasäätiö.

Riina Nokso-Koivisto

Riina Nokso-Koivisto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet