Simpelejärven opiston rehtorin virka auki irtisanoutumisen vuoksi Parikkalassa — Aiemmin varhaiskasvatuspäälliköksi valittu Helisten ei ota tehtävää vastaan, virkaan valittiin Markku Hämäläinen

Simpelejärven opiston rehtorin virka avautui hakuun irtisanoutumisen vuoksi.

Parikkalan kunnanhallitus kokoontui perjantaina tekemään päätöksiä kunnan virkojen muutoksiin liittyen.
Parikkalan kunnanhallitus kokoontui perjantaina tekemään päätöksiä kunnan virkojen muutoksiin liittyen.

Parikkalan kunnanhallituksen 25. kesäkuuta tekemällä päätöksellä uuden Simpelejärven opiston rehtorin virkaan valittu kulttuuripäällikkö Eeva Paakkinen on irtisanoutunut virasta 7. elokuuta alkaen.

Simpelejärven opiston on tarkoitus aloittaa toimintansa 1. elokuuta.

Olen toiveikas, että kansalaisopiston rehtorin virkaan saadaan riittävästi hakemuksia. — Vesa Huuskonen

Kunnanhallitus päätti perjantaina pidetyssä kokouksessa julistaa kokoaikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan kansalaisopiston rehtorin viran haettavaksi. Hakuaika päättyy 31. heinäkuuta kello 15 mennessä.

Kunnanhallituksen pöytäkirjan mukaan kunnanhallitus ja kunnanjohtaja haastattelevat parhaiten kelpoisuusehdot täyttävät hakijat ja päätös pyritään tekemään kunnanhallituksen kokouksessa elokuun alussa.

Paakkisen lähdössä ei dramatiikkaa

Kunnanjohtaja Vesa Huuskosen mukaan Paakkisen irtisanoutumiseen ei liity dramatiikkaa. Paakkinen on ollut opintovapaalla kulttuuripäällikön virasta ja suorittanut erityisopettajan tutkinnon.

— Tiedossa oli, että Eeva harkitsi myös määräaikaisen erityisopettajan tehtävää. Hänen lopullinen päätöksensä oli ottaa erityisopettajan paikka vastaan Kirjolan koululla, kertoo Huuskonen.

Kunnanjohtajan mielestä päätös on ymmärrettävä, sillä Paakkisella on takanaan jo usean vuosikymmenen ura kansalaisopiston tehtävien parissa.

— Olen toiveikas, että kansalaisopiston rehtorin virkaan saadaan riittävästi hakemuksia ja päätös uuden rehtorin valinnasta pystytään tekemään aikataulun mukaisesti, sanoo Huuskonen.

Varhaiskasvatuspäällikön virkaankin muutoksia

Parikkalan varhaiskasvatuspäällikön virkaan 25. kesäkuuta valittu lastentarhanopettaja Sirkka-Liisa Helisten on myös ilmoittanut, ettei aio ottaa tehtävää vastaan.

Kunnanhallitus päätti perjantaina valita varhaiskasvatuspäällikön virkaan varasijalla olleen lastentarhanopettaja Markku Hämäläisen. Varasijalle kunnanhallitus valitsi kasvatustieteiden kandidaatti Heli Räsäsen.