Oikaiseva juttu: Näträmälän louhoksella uiminen on kielletty – Alue on edelleen Parocin hallinnassa kaivostoiminnan päättymisestä huolimatta

Etelä-Saimaa esitteli louhoksen erehdyksessä Etelä-Karjalan piilotettuja helmiä listanneessa jutussaan. Jutussa ei mainittu, että louhos on yksityisaluetta.

Paroc

Näträmälän louhos on aidattu ja paikalla on kylttejä, jotka kieltävät alueelle menemisen.
Näträmälän louhos on aidattu ja paikalla on kylttejä, jotka kieltävät alueelle menemisen.

Näträmälän vanha louhos Imatralla on saavuttanut louhinnan päätyttyä mainetta uimapaikkana ja kuvauskohteena. Paroc louhi paikalta aikanaan kiviainesta kivivillan valmistukseen, ja maaperän mineraalit luovat paikalle erikoisen sinisen värin.

Myös Etelä-Saimaa esitteli Näträmälän louhoksen Etelä-Karjalan vähemmän tunnettuja käyntikohteita listanneessa jutussaan. Jutussa ei erehdyksessä mainittu, että alue on edelleen Parocin hallinnassa ja alueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Olga van Iterson Parocilta sanoo, että yhtiö on edelleen vastuussa alueesta.

— Näträmälän louhoksen aluetta koskeva kaivosoikeus on yhä voimassa. Kaivosta ei ole suljettu, vaikka siellä ei ole vuosiin harjoitettu kaivostoimintaa.

Van Itersonin mukaan alue on aidattu ja paikalla on myös liikkumiskiellosta ja putoamisvaarasta kertovia kylttejä. Hän sanoo, että kaivosalue on ulkopuolisilta suljettu. Alueella uiminen ja oleskelu on suuri turvallisuusriski.

— Louhoksen reunoilla on putoamisvaara, seinämistä voi irrota kiviä ja sen seinämät tekevät vedestä ylöspääsyn haasteelliseksi suuressa osassa louhosta. Veden laatua ei myöskään tarkkaile kukaan.

Van Itersonin mukaan louhokselle on päästy aitaa rikkomalla. Myös varoituskylttejä on ilkivaltaisesti poistettu. Paroc on tehnyt ilkivallasta rikosilmoituksen.

— Ilkivaltaa on tehty jatkuvasti. Alue on kokonaan aidattu, mutta aitaan on leikattu reikiä. Nyt aidat ja kyltit on laitettu taas kuntoon.

Van Iterson muistuttaa, että paikka ei ole matkailukohde vaan louhosalue.

näträmäläw.jpg

Luetuimmat