Hallitus kaatuu — Torniainen: Uudet vaalit hidastaisivat isojen asioiden eteenpäin viemistä

Niina Villman

Ari Torniainen.

Valitaanko Suomeen uusi hallitus neuvottelujen vai ennenaikaisten vaalien kautta, keskustan kansanedustaja Ari Torniainen?
— Ensisijaisesti neuvottelujen kautta. Ei ennenaikaisten vaalien. Monia isoja hankkeita pitää viedä eteenpäin, ja uusien vaalien valmisteleminen vähintään hidastaisi, kenties jopa pysäyttäisi niiden eteenpäin viemisen.

Onko alustavista aikatauluista jo tietoa?
— Toivon, että se tapahtuu mahdollisimman nopeasti, Suomi ei voi jäädä tämän takia seisomaan. Puolueiden eduskuntaryhmät ovat kokoontumassa nopeasti, keskustan eduskuntaryhmä jo tänään maanantaina. Keskustan puoluehallitus kokoontuu keskiviikkona.

Vaikuttaako hallituksen kaatuminen sote- ja maakuntauudistukseen?
— Sote- ja maakuntahallintouudistuksia ei tämän takia kaadeta. Ne pitää saada vietyä maaliin, sillä molempia on tehty niin pitkään, sotea jo yli kymmenen vuotta.

Mitä kohtia uudet mahdolliset hallituskumppanit haluavat hallitusohjelmasta avata?
— En osaa sitä muiden puolesta täysin sanoa, mutta voisin kuvitella että ainakin Vaasan sairaalan tilanne keskusteluttaa RKP:tä mahdollisissa hallitusneuvotteluissa. RKP:llä ja Kristillisdemokraateilla on kuitenkin monissa asioissa samansuuntaisia ajatuksia, kuin hallituksella.

Juttua muokattu 18.09: lihavoitu kysymykset

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.