Lappeenrannan kaupunki sulki Kajonin pois tarjouskilpailusta — Taksi Saimaa kyyditsee turisteja Vainikkalan aseman ja matkakeskuksen välillä myös jatkossa

Lappeenranta järjestää kutsutaksiliikenteen Vainikkalan ja matkakeskuksen välille joukkoliikenteen varoista.

Tuuli Truhponen

Allegro-junan matkustajia Vainikkalan asemalla vuonna 2011.
Allegro-junan matkustajia Vainikkalan asemalla vuonna 2011.

Kaupunki aikoo nostaa kutsutaksin kyydin hintaa.

Taksi Saimaa Oy jatkaa liikennöintiä kutsusta Vainikkalan rautatieaseman ja Lappeenrannan matkakeskuksen välillä.

Taksi Saimaa voitti Lappeenrannan kaupungin kutsutaksiliikenteen hankinnan tarjouskilpailun Pietariin kulkevan Allegron ja Moskovan-junan Tolstoin junavuoroille. Toinen kilpailuun tarjouksensa jättänyt yritys oli Kajon Oy, jonka tarjous hylättiin. Kaupunkikehityslautakunta sulki Kajonin pois kilpailusta, koska sen toiminta on aiemmin osoittautunut epäluotettavaksi.

Vuosia Vainikkalan aseman ja Lappeenrannan matkakeskuksen välillä liikennöinyt Taksi Saimaa sai kilpailutuksessa nyt entistä pidemmän sopimuksen.

Sopimus solmitaan ajalle 1.7.2019 — 30.6.2020, ja siihen sisältyy yhden vuoden optio. Kaupungininsinööri Olli Hirvosen mukaan aiemmin kutsutaksiliikenteen sopimus on tehty aina puoleksi vuodeksi kerrallaan määrärahojen epävarmuuden takia.

Lappeenranta järjestää kutsutaksiliikenteen Vainikkalan ja matkakeskuksen välille joukkoliikenteen varoista. Hirvosen mukaan uusi sopimus maksaa kaupungille yli 50 000 euroa. Aiemmin kyytien järjestäminen on kustantanut 60 000—80 000 euroa.

Hirvonen kertoo, että kaupunki aikoo nostaa kutsutaksin kyydin hintaa.

— Lautakunta päättää asiasta myöhemmin, mutta arviolta kyydin hinta nousee kymmenestä eurosta 15:een euroon, Hirvonen sanoo.

Kutsutaksi Vainikkalassa pysähtyville Allegro- ja Tolstoi- junille on Lappeenrannan kaupungin järjestämä palvelu, jossa jokainen kyytiä tarvitseva junamatkustaja tilaa itselleen taksin vähintään 1,5 tuntia ennen junan saapumista asemalle.

Taksiyrittäjä ajaa kyydit joko yksittäisillä autoilla tai jos tilauksia on useita, voi yrittäjä yhdistää ne ja kyyditä junamatkustajia linja-autolla.

Aiemmin kaupunki järjesti kuljetuksen Vainikkalan asemalle ja sieltä pois koulukyytien yhteydessä, mutta eri puolilla kiertelevän koulubussin reitti osoittautui turisteille liian hitaaksi.

Uusimmat uutiset