Lemi myy kiinteistöjä ja rantatonttia nettihuutokaupassa – Ostaisitko entisen kunnanviraston, josta työntekijät lähtivät sisäilmaongelmien vuoksi?

Huutoja voi esittää heinäkuun toiselle viikolle asti. Lopulliset päätökset tekee kunnanvaltuusto.

Kai Skyttä

Vähäisellä käytöllä ollut Lemin kunnanvirasto on päässyt huonoon kuntoon. Arkistokuva.
Vähäisellä käytöllä ollut Lemin kunnanvirasto on päässyt huonoon kuntoon. Arkistokuva.

Lemin kunta kauppaa kahta kiinteistöä sekä rantatonttia verkkohuutokaupassa. Huutokaupat.com-sivustolla myynnissä ovat entinen kunnanvirasto, vanha maaseututoimisto ja vapaa-ajan rantatontti Kivijärven rannalla.

Entinen kunnanvirasto ei ole ollut aktiivisessa käytössä enää pitkään aikaan. Rakennus pantiin käyttökieltoon kymmenen vuotta sitten sisäilmaongelmien vuoksi. Sen jälkeen rakennukselle on ollut vain satunnaista käyttöä, kuten järjestöjen toimintaa.

– Siellä ei oikeastaan ole enää muuta kuin kunnanarkisto, jossa käydään hyvin harvakseltaan. Siellä käyminen vaatii suojavarusteita, kertoo Lemin kunnan tekninen johtaja Tommy Vesterlund.

Maaseututoimisto tyhjeni kunnan käytöstä viime vuonna. Se on noin 70 neliömetrin liikehuoneisto, joka on mahdollista muuttaa myös asunnoksi.

– Se on mielestäni ihan asiallinen tila. Toki se on vanha, eli pintoja joutuu halutessaan siistimään, Vesterlund sanoo.

Rantatontilla korkein hinta

Kivijärven rantatontti on kooltaan vajaat puoli hehtaaria ja siinä on rakennusoikeutta 180 kerrosneliömetriä. Tontti sijaitsee Kuhasensaaressa.

Perjantaiaamuun mennessä entisestä kunnanvirastosta oli tarjottu 500 euroa ja maaseututoimistosta 2 500 euroa. Rantatontilla oli hintaa puolestaan 5 000 euroa. Kaikki huutokaupat lähtivät nollasta.

Vesterlundin mukaan lopullisia hintoja ei voi vielä ennustaa, sillä huutajia saattaa aktivoitua vasta aivan loppuvaiheessa.

– Ilmoituksia on katsottu monta kertaa. Sen melkein arvasinkin, että rantatontti saa eniten katselukertoja, Vesterlund kertoo.

Myytävissä kohteissa on huutoaikaa on 12. heinäkuuta saakka. Tämän jälkeen tarjouskilpailuiden voittaneiden kanssa käydään keskustelut seuraavaa kunnanvaltuuston kokousta varten. Siellä päätetään, toteutuvatko kaupat.

Kunnanviraston ostajan pitää esittää jonkinlainen toimintasuunnitelma kiinteistölle.

– Jos joku on visioinut siihen laajempaakin liiketoimintaa, luulen että sitten alhaisempikin hinta voi mennä läpi, Vesterlund pohtii.

Kunnanvirastoa ja maaseutuvirastoa esitellään näytöissä 12. ja 15. kesäkuuta. Rantatontin näytöstä on sovittava erikseen.

Uusimmat uutiset