Miesten arvokisadebytantti Topi Hulkkonen ampui joukkuepronssia ja parhaan suomalaissijoituksen Bakun EM-kisoissa

Elena Liseytseva

Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen tuskaili hellettä Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa. Lämpömittari näytti 35 astetta eikä tuulenvirettäkään ollut.

Etelä-Saimaan Ampujien Topi Hulkkonen oli henkilökohtaisessa kilpailussa kuudes ja paras suomalainen ampumaurheilun EM-kisoissa Azerbaidžanin Bakussa keskiviikkona.

Ensimmäisen kerran miesten arvokilpailuissa ampunut Hulkkonen teki tuloksen 584 (291+293) 50 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksun kilpailussa.

Joukkuekilpailussa Suomi sai pronssia. Hulkkosen kanssa joukkueen muodostivat Kymppi 64:n Tomi-Pekka Heikkilä ja Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi. Suomella on nyt kasassa yhteensä seitsemän mitalia Bakun kisoista.

— Bakun kisat on nyt korkattu hikisesti. Täällä on järkyttävän kuuma, Hulkkonen kertoi Suomen ampumaurheiluliiton kotisivuilla.

Bakussa ei tuullut keskiviikkona lainkaan, ja lämpömittari näytti 35 astetta.

— Minulla oli hitaissa juoksuissa vaikeuksia, ja minun olisi pitänyt saada muutama piste lisää. Kauden tuloksiin nähden se meni siis hivenen alakanttiin. Ttorstaina lähden parantamaan sekajuoksuihin. Muuten tulokseni oli sitä mitä kauden aikana on tullut, Hulkkonen totesi.

Hulkkonen kilpaili aiemmin juniorina kahdesti EM-kisoissa, Hollannin Arnhemissa ja Slovenian Mariborissa.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen