Imatra sammutti liikennevalot yöksi — aluksi kuukauden kokeiluna

Tapani Tolvanen

Imatran kaupungintalon risteyksessä ei enää tarvitse naputella rattia yöaikaan.

Imatran kaupunki on aloittanut liikennevalojen yösammutuksen. Valot ovat pois päältä kello 22—6 Imatrankoskella, Mansikkalassa ja Vuoksenniskalla.

Sammutettavat liikennevalot sijaitsevat Napinkulman risteyksessä sekä Tainionkoskentien varrella Koulukadun, Keskuskadun ja Kuutostien liittymän kohdalla. Vuoksenniskalla taas pääsee kulkemaan valotta sekä Vuoksenniskantietä että Karjalantietä

Yösammutusta kokeillaan seuraavan kuukauden ajan, jonka jälkeen asukkailta kysellään kokemuksia. Yösammutus aloitettiin viime viikonloppuna.

Viime syksynä Imatran kaupunki sammutti kahdet valot Karjalantieltä kokonaan. Valot ovat olleet käyttämättä syyskuusta alkaen sekä Lakasentien että Asemakadun risteyksissä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.