Varusmiessoittokunta kiertää tänä kesänä varuskunnissa – Viihdebändin laulusolistina kuullaan lappeenrantalaista Anni Vesteristä

Kiertue käväisee Kaakkois-Suomen varuskunnista Vekaranjärvellä ja Haminassa.

Puolustusvoimat

Vuoden 2020 varusmiessoittokunta on päässyt konsertoimaan selkeästi aiempia vuosia harvemmin. Syitä on yksi: korona.
Vuoden 2020 varusmiessoittokunta on päässyt konsertoimaan selkeästi aiempia vuosia harvemmin. Syitä on yksi: korona.

Suomen parhaista nuorista muusikoista koottu Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy tänä kesänä mittavalla varuskuntakiertueella, selviää Puolustusvoimien tiedotteesta.

Koronapandemian vuoksi suurin osa soittokunnan esiintymisistä on peruttu tältä vuodelta. Nyt järjestettävät keikat ovat Panssariprikaatissa toteutettua Kasarmilive-lähetystä lukuun ottamatta vuoden ensimmäiset, joissa on paikalla liveyleisö.

Kiertue on viidentoista keikan mittainen. Kiertueella esiintyvät varusmiessoittokunnan molemmat rytmimusiikkia soittavat yhtyeet; viihdebändi ja showband. Mukana on myös Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye. Keikoilla kuullaan bilemusiikkia, tiedotteessa kerrotaan.

Kiertue alkoi lauantaina Porin prikaatin Säkylän varuskunnasta. Prikaatin komentaja, prikaatikenraali Mika Kalliomaa kuvasi keikalta lyhyen videon. Jos twiitti ei näy kunnolla, katso se tästä.

Mukana myös lappeenrantalaislähtöisiä varusmiehiä

Lappeenrantalaisedustusta kiertueelle tuovat viihdebändin laulusolisteihin lukeutuva Anni Vesterinen sekä teknikko Juuso Kemppainen.

Kaakkois-Suomessa kiertueen pysähdyspaikat ovat Karjalan prikaati Vekaranjärvellä ja Maasotakoulu Haminassa.

Karjalan prikaatissa keikkoja kuullaan yhteensä kolme: 22. ja 28. heinäkuuta esiintyy Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye ja 5. elokuuta varusmiessoittokunnan showband.

Varusmiessoittokunnan viihdebändi esiintyy reserviupseerikurssi 256:n kurssijuhlassa Haminassa 15. elokuuta.

Esiintymiset järjestetään joukko-osastojen varusmiehille varuskuntien porttien sisäpuolella ja ovat näin suljettuja tilaisuuksia.

Luetuimmat