Yksityinen Touhula-päiväkoti haluaa tulla yliopistolle

"Oikein hyvin ovat solahtaneet teekkareiden pariin Tampereellakin", vakuuttaa toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Kai Skyttä

Päiväkoti sopisi Virpi Holmqvistin mukaan hyvin olemassaoleviin tiloihin. Yliopistolla on jo alakoululaisia evakossa, välituntipihakin järjestyi.
Päiväkoti sopisi Virpi Holmqvistin mukaan hyvin olemassaoleviin tiloihin. Yliopistolla on jo alakoululaisia evakossa, välituntipihakin järjestyi.

Lappeenrannan yliopistokampukselle haluttaisiin ja hyvin mahtuisi myös päiväkoti. Sellainen sinne saattaa tullakin jo ensi vuonna.

— Meillä on tuhat henkeä töissä ja 5 000 opiskelijaa. Kun keski-ikä on siinä 40 vuotta, niin päivähoitoikäisiä lapsia riittää, perustelee rehtori Juha-Matti Saksa.

 Opiskelijat voivat katsoa ikkunasta, kun lapset leikkivät. Virpi Holmqvist

Yksityinen Touhula Päiväkodit onkin tarttunut täkyyn. Toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kertoo, että keskusteltu on ja paikkoja käyty katsomassa.

— Päiväkoti sopisi yliopistolle hyvin olemassaoleviin tiloihin. Olisimme valmiit perustamaan sinne päiväkodin, mutta kaupungin kanssa ei ole asiasta vielä mitään sopimuksia olemassa.

Tampereella on jo kampuspäiväkoti

Yksi Touhula-päiväkoti avautui vuoden alussa Tampereen teknillisellä yliopistolla Hervannassa.

— Lapset käyvät yliopistolla sisäkävelyllä, jos on huono ilma. Oikein hyvin ovat solahtaneet teekkareiden pariin Tampereella.

Heravannassa päiväkodin piha on rakennusten sisäpihalla.

— Opiskelijat voivat katsoa ikkunasta, kun lapset leikkivät. Leikkivän lapsen katsominen on rentouttavaa.

Holmqvistin mukaan päiväkoti voisi aloittaa ensi vuonna.
Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Lappeenranta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.