Korpikeitaan Hannu Hanhelle kävi onnettomasti – Hanna ja munat jäivät kaipaamaan

Hanhen katoamisesta on tehty rikosilmoitus.

Korpikeidas Oy

Skoonenhanhet ovat väritykseltään valkean- ja ruskeankirjavia. Korpikeitaan Facebook-sivun kuvassa esittäytyy kaipaava puoliso Hanna.
Skoonenhanhet ovat väritykseltään valkean- ja ruskeankirjavia. Korpikeitaan Facebook-sivun kuvassa esittäytyy kaipaava puoliso Hanna.

Lohionginta Korpikeitaan perheidylli Lappeenrannan Joutsenossa rikkoutui perjantain vastaisena yönä. Täysikasvuinen skoonenhanhi Hannu varastettiin pihalla olevasta ulkoaitauksesta.

– Rikosilmoitus on tehty, yrittäjä Tuija Saira kertoo. Myös valvontakameranauhaa tapahtumayöltä on olemassa.

Korpikeitaan hanhet ovat tottuneet vieraisiin eivätkä osaa pelätä. Hanhilla on ollut tapana tulla aidan luokse juttelemaan, kun ihmisiä saapuu paikalle.

– Olen tosi pahoillani tapahtuneesta. Mietityttää, miten Hannua on kohdeltu. Onko sitä roikotettu miten aitauksesta nostettaessa?

Jos hanhi siepattiin mukaan paistin toivossa, varkaat ottivat ison riskin. Tuntemattomalla linnulla voi olla jokin sairaus tai vaikkapa meneillään oleva lääkekuuri, Saira muistuttaa Facebookissa.

Mietityttää, miten Hannua on kohdeltu. — Tuija Saira

Vaimo istuu munien päällä

Hannun parina Korpikeitaalla on ollut naarashanhi Hanna. Se on keskittynyt viime päivinä munien hautomiseen, mutta puolison puuttuminen on kyllä pantu merkille.

– Vaimo istuu munien päällä ja pällistelee, että mihin puoliso on hävinnyt.

Tuija Saira elättelee vielä pientä toivoa Hannun löytymisestä elävänä. Jos Hanna jää leskeksi, sille saattaa löytyä seuraa Korpikeitaan joutsenhanhipojista. Porukkaa täydennetään parilla joutsenhanhitytöllä ja tulevilla hanhenpoikasilla.

– Kun vain Hannan hautominen onnistuisi kaiken tämän jälkeen!