Koskenporttiin Imatrankoskelle aukeaa loft-hostelli tämän vuoden lopussa — rakennuksen ylimpään kerrokseen tulee kuusi kahden hengen huonetta, teemoina tunnetut kaupungit

Toiminta voi käynnistyä vielä tämän vuoden puolella, uskoo kiinteistön pääomistajan Krasnozhon Spartakin asiamies. Hostellissa ei ole vastaanottopalvelua.

Hannu Ojala

Huoneiden pinnat ovat osittain valmiit. Niihin on otettu teema tunnetuista kaupungeista. Suurimpaan ja parhaiten varusteltuun huoneeseen on tuotu tunnelmaa Pariisista.
Huoneiden pinnat ovat osittain valmiit. Niihin on otettu teema tunnetuista kaupungeista. Suurimpaan ja parhaiten varusteltuun huoneeseen on tuotu tunnelmaa Pariisista.

Imatrankosken keskustaan on valmistumassa pieni loft-hostelli.

Uutta majoitustilaa rakennetaan Kiinteistöosakeyhtiö Koskenportin neljänteen kerrokseen. Tilat ovat olleet aiemmin toimistokäytössä.

Kiinteistön pääomistajan Krasnozhon Spartakin asiamiehenä toimiva Andrey Spitskiy uskoo että toiminta päästään käynnistämään vielä tämän vuoden puolella.

— Toivon että pääsemme avaamaan marraskuun alussa.

Tällä hetkellä pinnat ovat osittain valmiit, mutta esimerkiksi sähkötyöt ovat kesken.

Ylimpään kerrokseen sijoittuva hostellissa on kuusi kahden hengen huonetta, jotka on nimetty tunnettujen kaupunkien mukaan.

— Tämä ei ole mikään viiden tähden hotelli vaan hostel. Vain yhdessä huoneessa on oma kylpyhuone, Spitskiy kertoo.

Majoitustiloissa on myös sauna ja pieni keittiönurkkaus, mutta se tarkoitettu vieraiden käyttöön.

Hostellissa ei ole varsinaista vastaanottopalvelua. Henkilökunta on Spitskiyn mukaan paikalla vain muutaman tunnin päivässä. Vieraaksi kirjautuminen tapahtuu internetin kautta ja sisälle pääsee henkilökohtaisella pin-koodilla.

Andrey Spitskiy arvioi, että uusi majoitusliike Imatrankosken keskustassa kiinnostaa esimerkiksi pyöräilijöitä, joita saapuu Imatralle etenkin Venäjältä.

Hostelin markkinointia ei aiota kuitenkaan suunnata erityisesti venäläisille eikä tietylle ikäryhmälle. Juuri tällä hetkellä Andrey Spitskiyn käsityksen mukaan venäläisten matkailu Suomeen ei ole kovin vahvassa nousussa.

— Toivomme tänne kaikenikäisiä vieraita, Suomesta ja muistakin maista.

Hostellin erityisyytenä rakentajat pitävät sitä, että ikkunoista on näkymä padolle eli sille alueelle, mitä matkailijat tulevat Imatralle katsomaan.

Paikalla ei ole vielä nimeä.

— Keskustelemme siitä tiimissämme. Ehkä sen nimeksi tulee yksinkertaisesti Loft-hostel.