Eksoten hallitus esittää valtuustolle tilapäistä valiokuntaa selvittämään, nauttiiko Marja-Liisa Vesterinen Eksoten valtuuston luottamusta

Valiokunta koostuisi 5—7 jäsenestä tehokkaan työskentelyn turvaamiseksi. Valiokunnassa on huomioitava tasa-arvon lisäksi kokoonpanon tasapuolisuus ja eri mielipidesuuntaukset.

Minna Mänttäri

Eksoten hallitus esittää, että valtuusto asettaisi tilapäisen valiokunnan selvittämään, nauttiiko puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen valtuuston luottamusta.
Eksoten hallitus esittää, että valtuusto asettaisi tilapäisen valiokunnan selvittämään, nauttiiko puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen valtuuston luottamusta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallitus esittää valtuustolle, että tilapäinen valiokunta selvittäisi, nauttiiko puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen valtuuston luottamusta kuntalain määrittämällä tavalla.

Valtuustoaloite valiokunnan asettamisesta jätettiin viime maanantaina ja sen on allekirjoittanut 16 valtuutettua.

Esityksen mukaan tilapäinen valiokunta koostuisi 5—7 jäsenestä. Näin siksi, että valiokunta voisi valmisteluelimenä työskennellä riittävän tehokkaasti. Jäsenet tarvitsevat myös henkilökohtaiset varajäsenet.

Valiokunnan valinnassa on myös otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Sekä jäsenissä että varajäsenissä on oltava sekä miehiä että naisia vähintään 40 prosenttia.

Hallituksen mukaan on syytä kiinnittää huomiota lisäksi kokoonpanon tasapuolisuuteen ja pyrkiä siihen, että eri mielipidesuuntaukset ovat edustettuna.

Eksoten valtuusto päättää valiokunnan asettamisesta keskiviikon 20.11. kokouksessaan.