Telttaleiri nousemassa ja tunnelma tiivistymässä XXL:n pihalla  — Aamulla tarvittaisiin kypäriä

Kai Skyttä

Jarolla oli iltakahdeksalta takana jo monta tuntia jonotusta ja parkkipaikalla jolkottelua. Työkaveri ehti tuoda miehelle kahvia ja pullaa ennen kuin XXL:n kotaleiri grilleineen alkoi nousta.

Telttaleirissä urheilukauppa XXL:n avajaisissa on syntymässä Suomen ennätys. ”Täsä mä oon nyt”, pisti ensimmäinen jonottaja kavereilleen viestiä Whatsapissa iltapäivällä kello 15.05. Aikaa ovien avautumiseen oli tuolloin vielä liki 15 tuntia.

XXL:n edustaja, liikkeen edustalle telttaleiriä kasaava Antti Matikainen kertoo, että sen pidempään jonotusaikaan ei ole päästy vielä missään, vaikka takana on jo kymmenen myymälän avajaiset.

Seuraava jonottaja ilmaantui kello 17.30, ja iltakahdeksaa ennen paikalla oli neljä jonottajaa.

XXL on varannut 20 ensimmäistä jonottajaa varten kaksi kotatelttaa, makuualustat ja makuupussit, jotka jonottajat saavat itselleen. 20 ensimmäistä pääsevät liikkeeseen sisään viisi minuuttia ennen muita, kello 5.55. Muutaman onnekkaan liike päästää minuutin ilmaisille ostoksille.

— Teltat tulevat täyteen puoliltaöin, läpi yön käy ihmettelijöitä, omia telttoja ja pahvilaatikoita nousee, ja kova ryysis alkaa kello viisi, Matikainen povasi kokemuksen tuomalla varmuudella.

Siinä vaiheessa kun ilmaisen minuuttinsa saaneet ryntäävät liikkeeseen, tarvista olisi Matikaisen mukaan yleensä kypäröille.

Lappeenrannan XXL:n ensimmäiset jonottajat eivät panisi pahakseen ilmaisminuuttia.

— Ensisijaisesti olen täällä kuitenkin hakemassa muoviämpäriä, ”Jaroksi” esittäytyvä Suomen ennätysmies ilmoitti.

Samuli Miettistä ja Timo Viroa kutitteli mielikuva kodasta, kamiinasta ja grillitulista.

— Tulee ihan inttiaika mieleen, he tunnelmoivat.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.