Etelä-Karjalan maaseudulle 6,5 miljoonan rahoitus viime vuonna — tukea tuli muun muassa yrityksille, valokuituun ja vesiensuojeluun

Maija Kaibijainen

Etelä-Karjalaan tuli vajaa puolet Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen viime vuonna maaseudulle myöntämästä 13,6 euron tukirahoituksesta. Isompi osa meni Kymenlaaksoon.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus myönsi viime vuonna 6,5 miljoonaa euroa rahoitusta Etelä-Karjalan maaseudulle. Rahoilla tuetaan yrityksiä, kehittämishankkeita, maatiloja ja nuoria viljelijöitä.

Yritystukia Etelä-Karjalaan tuli 16 päätöksellä yhteensä 0,8 miljoonaa euroa. Niistä pääosa myönnettiin yritysten investointeihin, eniten elintarvikkeiden ja puun jatkojalostukseen sekä metalli- ja matkailuhankkeille.

ELY-keskuksen tiedotteen mukaan yritystukien kysyntä oli Kaakkois-Suomessa melko vaimeaa. Sen kehittämishankkeisiin maaseuturahoituksella oli kova kysyntä, vain puolet haetuista hankkeista sai rahaa.

Etelä-Karjalan maaseudun kehittämishankkeisiin tukea tuli 4,3 miljoonaa euroa. Kaakkois-Suomen suurimmat tämän rahoituksen tukisummat myönnettiin valokuituinvestointeihin Savitaipaleelle ja Taipalsaarelle.

Ympäristöhankkeista suurin potti tuli Lappeenrannan seudun ympäristötoimen Pisara-hankkeelle, jossa parannetaan vedenlaatua läntisen Pien-Saimaan, Kivijärven Kuuksenenselän, Kuolimon ja Lappeenrannan Haapajärven valuma-alueilla.

Elinkeinojen kehittämisessä tukea tuli etenkin matkailuun, metsätalouteen ja maatalouteen.

Maatilarahoitusta ELY-keskus myönsi nuorten viljelijöiden aloitustukena sekä investointitukena maa- ja puutarhatiloille ja kasvihuoneille. Etelä-Karjalaan tätä rahoitusta tuli 1,4 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan ELY-keskus myönsi maaseuturahoitusta 13,6 miljoonaa euroa. Kymenlaaksoon meni hieman isompi potti kuin Etelä-Karjalaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.