Joutsenon seurakunta ei lomautakaan — henkilöstösäästöiltä vältytään muun muassa rahaston avulla

Kirkkoherra Kaipio: Vapaita varoja ei ole koskaan aikaisemmin käytetty tällä lailla. Toisaalta ei meillä ole koskaan ennen käyty yhteistoimintaneuvottelujakaan.

Kai Skyttä

Joutsenon seurakunnan koko henkilöstön kolmen viikon lomautukset peruuntuivat.
Joutsenon seurakunnan koko henkilöstön kolmen viikon lomautukset peruuntuivat.

Joutsenon seurakunta välttyy sittenkin lomautuksilta. Joutsenon seurakunta oli käynyt talousarviota valmistellessaan henkilöstön kanssa neuvottelut lomautusten varalta. Lomautukset uhkasivat, koska talousarvion raamia piti kutistaa 85 000 eurolla 716 050 euroon.

Säästöjä loppujen lopuksi löytyikin muista kuin palkkamenoista niin paljon, että lomautustarve kutistui viikkoon.

— Kävimme budjetin laatimisen viime vaiheessa paljon keskusteluja kirjanpitäjän ja talousjohtajan kanssa ratkaisujen löytämiseksi, sanoo kirkkoherra Tero Kalpio tiedotteessa.

Jotta lomautuksilta vältytään kokonaan, Joutsenon seurakunta sitoutuu kasvattamaan hallinnoimiensa kiinteistöjen kautta tulevia tuloja. Tavoitteena on saada kasaan 7 000 euroa.

Diakonia- ja yhteisvastuurahasto käyttöön

Lisäksi käytetään diakonia- ja yhteisvastuurahastoa niin, että jotkut diakoniatyön toiminnoista toteutetaan vuoden 2019 osalta rahaston varoista. Rahaston käyttö mahdollistaa vuoden 2019 toiminnan ilman lomautuksia.

— Vapaita varoja ei ole koskaan aikaisemmin käytetty tällä lailla. Toisaalta ei meillä ole koskaan ennen käyty yhteistoimintaneuvottelujakaan, toteaa Kalpio.

Joutsenon seurakunnan oli määrä lomauttaa kaikki palkkalistoillaan olevat työntekijänsä kolmen viikon ajaksi.