Yhtiökumppaninsa pankkitunnuksilla nettilainoja pumpanneelle miehelle ehdollista vankeutta Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa

Agata Anttonen

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut eteläkarjalaisen 60-vuotiaan miehen muun muassa törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä useista petoksista vuodeksi vankeuteen. Tuomio on ehdollinen.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2013–2017. Mies käytti luvatta yhtiökumppaninsa verkkopankkitunnuksia, ja haki niillä eri lainayhtiöiltä verkossa luottoja useiden kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Varat ohjattiin miesten yhteisen yrityksen tilille, josta syytetty sai ne käyttöönsä. Vanhoja lainoja hän maksoi aina takaisin uusilla lainoilla.

Useita lainahakemuksia myös hylättiin, joten osa teoista jäi yritykseksi. Mies tuomittiin korvaamaan maksamatta jääneitä lainojen pääomia yli 11 000 euroa korkoineen ja selvittelykuluineen.

Mies myönsi oikeudessa käyttäneensä luvatta toisen pankkitunnuksia saadakseen mahdollisimman paljon eri luottoja sen takia, että oli tapahtuma-aikaan pahasti alkoholisoitunut. Hän pyrki rahoittamaan toimillaan juomista ja vanhojen velkojen maksua.

Mies teki itse rikosilmoituksen yhtiökumppaninsa kanssa ja pyrki selvittämään rikoksia. Oikeus antoi tälle suuren painoarvon rangaistusta lieventävänä seikkana.

Tuomio on lainvoimainen.

Luetuimmat

Kommentoidut