Puhelinluettelot jäävät historiaan — Eksote joutuu pohtimaan yhteystietojen tavoitettavuutta

Anssi Kemppinen

Puhelinluetteloita on jaossa niin pitkään, kuin niitä riittää. Kymen telealueen painos on 80 000 kappaletta.

Perinteisen paperisen puhelinluettelon painaminen loppuu. Keskiviikkona tuli jakoon toistaiseksi viimeinen Kymen telealueen eli Kymenlaakson ja Etelä-Karjala yhteinen puhelinluettelo.

Joillekin yrityksille ja palveluyhteisöille luettelon loppuminen tuottaa harmia.

Esimerkiksi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirillä on uudessa luettelossa puolitoista sivua henkilö- ja palvelunumeroita. Kaikki ikäihmiset eivät kuitenkaan ole tulevaisuudessakaan netin ääressä.

— Joudumme nyt vielä entistä enemmän miettimään, miten saamme yhteystietomme kaikkien kansalaisten tietoon. Erityisesti mietimme niitä, jotka eivät käytä verkkosivuja tiedon hakemiseen, sanoo Eksoten viestintäjohtaja Saara Raudasoja.

Raudasoja toteaa, että vaikka Fonectalta loppuu painetun puhelinluettelon tekeminen, heille jää kuitenkin puhelinpalvelua, missä yhteystiedot ovat laajasti saatavilla.

Luetteloita saa hakea määrätyistä ruokakaupoista maaliskuun puoleen väliin asti, jos niitä riittää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.