Mies jäi kiinni kahdeksan kertaa huumeissa ja ilman ajo-oikeutta autolla ajamisesta Lappeenrannassa ja Imatralla

Syyttäjä vaatii miehelle 31 rikoksesta 9 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta.

AOP/Ismo Pekkarinen

Mies jäi kiinni kahdeksan kertaa huumeissa ja ilman ajo-oikeutta autolla ajamisesta Lappeenrannassa ja Imatralla

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa on luettu syytteet miehelle, jonka syytetään ajaneen autolla kahdeksan kertaa huumeiden vaikutuksen alaisena ja ilman ajo-oikeutta. Miestä syytetään myös muun muassa hampun kasvattamisesta, kahdesta näpistyksestä ja varkauden yrityksestä.

Teot tapahtuivat Imatralla ja Lappeenrannassa viime vuoden elokuun ja tämän vuoden maaliskuun välisenä aikana.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään yhdeksän kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta juttukokonaisuudessa, jossa syytteitä on 31 ja 5—6 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta tapauksessa, jossa miestä syytetään hampun viljelystä ja 335 gramman marihuanan hallussapidosta.

Syytteiden mukaan mies kaahasi viime elokuussa Imatralla vastaantulevien kaistalla ja moottoritiellä siirtyi tien laidalta toiselle niin yllättäen, että muut autoilijat joutuivat jarruttamaan estääkseen törmäyksen. Poliisi sai miehen kiinni pururadalta, jonne tämä juoksi hylättyään ajoneuvonsa.

Rakennustyömaalta yritettiin viedä työkaluja

Varkauden yrityksessä syytteessä on yhteensä kolme henkilöä. Heistä kaksi oli murtautunut yöllä lappeenrantalaiselle rakennustyömaalle ja piilottanut pressun alle työkaluja, joiden yhteenlaskettu arvo oli noin 5 000 euroa.

Seuraavana yönä he palasivat työmaalle noutamaan työkaluja. Työmaalla oli kuitenkin huomattu pressun alle kätketyt työkalut ja palautettu ne oikeille paikoilleen. Työkaluvarkaus jäi siis yritykseksi.

Syytetyistä kaksi tunnusti teon esitutkinnassa. Kolmas syytetty myönsi kyydinneensä kaksi muuta syytettyä työmaalle, mutta kiisti syyllistyneensä varkauden yritykseen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa päätöksen asiassa myöhemmin.

Luetuimmat

Kommentoidut