Kaksi miestä tuomittiin sakkoihin ja ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelyistä — Kaksi pahoinpitelyistä sattui Linnoituksessa vappuna 2016

Ehdollisen vankeusrangaistuksen saanut mies tuomittiin pahoinpitelyiden lisäksi polttoaineen varastamisesta sekä kortitta autolla ajosta.

Kai Skyttä

Kaksi nuorta miestä tuomittiin vuonna 2016 tehdyistä pahoinpitelyistä ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Syytetyistä ensimmäinen tuomittiin kolmesta pahoinpitelystä, yhdestä lievästä pahoinpitelystä, polttoaineen näpistämisestä ja auton ajamisesta ilman ajo-oikeutta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies oli tuomittu aiemmin ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi miehen on korvattava huoltoasemalle aiheuttamansa vahingot, noin sata euroa sekä maksettava yhdelle asianomistajalle 100 euroa korkoineen pahoinpitelystä johtuneesta kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Toinen mies tuomittiin alaikäisenä tekemästään lievästä pahoinpitelystä sakkorangaistukseen. Hän sai 15 päiväsakkoa, mutta neljän päivän vapaudenmenetys vähensi päiväsakkojen määrän kolmeen. Maksettavia sakkoja tuli miehelle yhteensä 18 euroa.

 

Tönimistä, lyömistä ja potkimista

Pahoinpitelyistä kaksi tapahtui vappuna 2016 Lappeenrannan Linnoituksessa. Syytettyjen ja heidän ystäviensä keskelle tuli yllättäen heille tuntematon mies. Mies kertoi, että häntä oli tönitty ja heitelty ringissä. Pahoinpidellyn miehen mukaan syytetyistä toinen oli lyönyt häntä ainakin kerran ja toinen oli pitänyt häntä rinnuksista kiinni. Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi syytettyjen syyllistyneen pahoinpitelyyn ja lievään pahoinpitelyyn.

Samoissa Linnoituksen vappujuhlinnassa syytetyistä ensimmäinen löi myös toista uhria. Syytetty myönsi lievän pahoinpitelyn, mutta oikeus katsoi teon pahoinpitelyksi.

Runsasta viikkoa myöhemmin syytetty oli istunut iltaa itselleen ennestään tuntemattoman miehen ja tämän tyttöystävän kanssa. Kadulla syytetty oli lyönyt miestä, minkä seurauksena mies kaatui maahan. Syytetty myönsi tönäisseensä miestä ja istuneensa tämän päällä. Sitten syytetty ja uhri olivat menneet yhdessä pubiin. Käräjäoikeuden mielestä teko oli lievä pahoinpitely.

Syytetty myönsi oikeudessa, että seuraavana päivänä hän oli lyönyt erästä miestä joitakin kertoja kylkeen ja potkaissut tätä reiteen. Oikeus katsoi hänet syylliseksi pahoinpitelyyn.

Perjantaina annetut tuomiot eivät ole lainvoimaisia, vaan niistä voi valittaa hovioikeuteen.