Midnight Hour järjesti yllätyksen — johti St Micheliä lähdöstä maaliin

Radan pettäminen varjosti vauhtijuhlaa.

Ville Niskanen

Mikkelin raviradan yleisö kannusti innokkaasti Midnight Houria. Yleisö löysi hyvin Mikkelin raviviikonlopun.

Kansainvälisen St Michel -ajon voittaja on pihtiputaalainen Midnight Hour. Maaninkalaisen Ossi Nurmosen valmennuksessa kilpaileva ori ei kuulunut lähdön suosikkeihin, mutta se hyödynsi hyvän lähtöpaikkansa erinomaisella juoksulla. Iikka Nurmosen ohjastama ruuna sai rinnalleen maalisuoralla haastajia. Jonesy tuli lähelle ja ulkoratoja kiri Workout Wonder, mutta ne eivät ehtineet ohi.

— Hevonen ei hiljentänyt yhtään vauhtiaan loppusuoralla, vaan meni maaliin asti. Se vastaili hyvin lopussa, ohjastaja Iikka Nurmonen kertoi.

Vauhti lähdössä kiihtyi loppua kohden 1.11,5-vauhtisen avauskilometrin jälkeen. Midnight Hour paransi ennätystään 1,6 sekuntia aikaan 1.10,6. Suur-Hollolassa ruuna jäi pussiin, mutta nyt se näytti tasonsa.

St Michel -ajon lähtö viivästyi reilusti, kun radassa havaittiin reikä. Lähtöauto oli valmiina, kun lähtöön oli aikaa yksi minuutti, kunnes kaviouran tallikaarteessa ollut paikkausta vahtiva kohta havaittiin. Korjaustyöt viivästyttivät lähtöä ensin muutamilla minuuteilla, mutta valjakot ohjattiin sittemmin takaisin varikkoalueelle.

— Lanaustilanteessa lanan mukaan lähti radan pinnasta maa-ainesta liikkeelle ja rataan jäi noin puolen metrin kokoinen ja kymmenen senttiä syvä kuoppa. Onneksi asia huomattiin hyvissä ajoin ennen päälähtöä, kertoi Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen.

Kylmäveristen St Michel Tammatähti tarjosi jo esimakua kuningatarkilvasta. Hyvältä lähtöpaikalta matkaan lähtenyt Akaasia päästi hetkeksi eteensä Carmelan, mutta otti johtopaikan uudelleen haltuunsa. Sen jälkeen keulahevonen ei enää vaihtunut, vaikka hallitseva ravikuningatar Saaga S vielä maalisuoralla lujan haasteen heittikin.

Kurikkalaisen Ari Oja-Nisulan valmentaman ja omistaman tamman voittoaika tasaisen kovavauhtisen juoksun päätteeksi oli 1.20,4. Jotain matkavauhdista kertoo se, että peräti seitsemän hevosta paransi ennätystään. Akaasian ja Saaga S:n ajat sivusivat omia ennätyksiä.

— Alussa oli tarkoitus, ettei lähdetä liian lujaa. Kyllä tammalla oli koko ajan ote voitosta, vaikka rinnalle tultiinkin. Kovaa olisi menty, jos olisi tarvittu, jutteli ohjastaja Markku Hietanen.

Nelivuotiaiden Eugen Pylvänäisen Muistoajo oli Juupajoen Pekka Mäkelän juhlaa. Mäkelän valmentama ja Mika Forssin ohjastama MAS Archie kiri parhaiten maalisuoralla, kun tasaisen kovaa vauhtia joukkoa vetänyt Star To Be Loved ei pystynyt vastaamaan.

MAS Archien kasvattaja on Martti Ala-Seppälän MAS Breeding, joka jatkaa Kemppi-tallin kunniakkaita perinteitä. Voitto oli oriin kauden ensimmäinen. Voittoaika 1.11,4 oli Mikkelin nelivuotiskilpailun historian toiseksi paras. Elian Webin kilpailuennätys jäi kahden kymmenyksen päähän.

— Hevosella ei ole ollut kiirekään olla kunnossa. Mielestäni se voitti tänään näytöstyyliin. Se tulee vielä paremmaksi, Mäkelä kertoi.

Mäkelä on menestynyt Mikkelissä ennenkin. Parhaiten hänet muistettaneen vuodelta 1993, jolloin Mäkelän valmentama Smooth Blend voitti St Michelin silloisella maailmanennätysajalla 1.10,9. Star To Be Loved kesti toiseksi ennen Empire Sharkia ja Ruotsin-vierasta Hillmania.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.