Savitaipaleen Pöksänlahteen tehtiin kaksi tonttivarausta – Seuraavaksi Kuolimon rantatotteja myydään nettihuutokaupassa

Tonttien rakentaminen alkaa aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.

Anne Kokkonen

Pöksänlahden rantasauna tuli tutuksi lukuisille lappeenrantalaislapsille alueen toimiessa kesäsiirtolana ja leirikeskuksena.
Pöksänlahden rantasauna tuli tutuksi lukuisille lappeenrantalaislapsille alueen toimiessa kesäsiirtolana ja leirikeskuksena.

Savitaipaleen Pöksänlahden tonttien ensimmäinen tarjouskierros jäi laihanpuoleiseksi. Maanantaina päättyneeseen määräaikaan mennessä kuntaan jätettiin kaksi ostotarjosta.

– Enemmänkin odotettiin. Todennäköisesti muutama kiinnostunut hakija jäi odottamaan huutokauppaa, Savitaipaleen kunnan tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela arvioi.

Vapaat tontit laitetaan vielä elokuun aikana nettihuutokauppaan myytäväksi korkeimmalla tarjottavalla hinnalla. Tavoitteena on saada aikaan vähintään kahdeksan tonttikauppaa.

Todennäköisesti muutama kiinnostunut hakija jäi odottamaan huutokauppaa. — Vesa Roiko-Jokela

Kun myyntitavoite on saavutettu, kunta aikoo aloittaa kunnallistekniikan suunnittelun ja rakentamisen alueelle. Vanhat leirikeskuksen aikaiset rakennukset on määrä purkaa pois vuoden 2021 aikana. Kunnallistekniikan rakentaminen pääsisi alkamaan sen jälkeen.

– Tällöin loppukesästä 2022 päästäisiin rakentamaan tonteille, Roiko-Jokela kertoo.

Kuolimon rannalla sijaitsevaan Pöksänlahteen on kaavoitettu 11 omarantaista vakituisen asunnon tonttia ja kaksi asuinpientalojen tonttia. Erillispientaloille on lisäksi varattu noin 30 kuivan maan tonttia.