Metsäkonttorin uusi omistaja Pöllänen suunnittelee miljoonaremonttia — Rakennus jatkaa mahdollisesti konttorikäytössä

Huutokaupan loppumetreillä rakennuksesta kisasi kaksi ostajaehdokasta. Toimitusjohtaja Hannu Pöllänen oli valmis korottamaan panoksia aina sataantuhanteen euroon saakka.

Minna Mäkinen

Metsäkonttorin remontti aloitetaan ensi vuoden puolella.
Metsäkonttorin remontti aloitetaan ensi vuoden puolella.

Stora Enson Wolffintien entisen metsäkonttorin Imatralla ostanut Vuokrakoti ja -kiinteistöt -yhtiö Pölläsen toimitusjohtaja Hannu Pöllänen vihjaa rakennuksen jatkavan remontin jälkeen mahdollisesti samantyyppisessä käytössä kuin Stora Enson aikanakin.

Lappeenrantalainen Vuokrakoti ja -kiinteistöt -yhtiö Pöllänen omistaa useita pienteollisuuskiinteistöjä, konepajateollisuuden kiinteistöjä ja myymälätiloja. Sen suurin kiinteistö on Puukeskus Lappenrannassa.

Potentiaalina rauhallisuus

Yhtiö maksoi rakennuksesta huutokaupassa 77 500 euroa. Pöllänen kuvailee sitä realistiseksi hinnaksi, vaikka olisi ollut valmis maksamaan enemmänkin.

— Ehkä sataantuhanteen saakka, hän arvioi.

Huutokaupan loppumetrit menivät tiukoiksi. Huutajia oli viimeisen puolen tunnin aikana kaksi, ja panoksia korotettiin viisisataa ja tuhat euroa kerrallaan.

Pöllänen ei tutustunut kiinteistöön sen myyntiesittelyssä, mutta kävi tarkastelemassa rakennusta myöhemmin ulkoapäin. Hän näkee rakennuksen rauhallisen sijainnin potentiaalina.

Rakennus kapseloidaan

Pöllänen arvioi metsäkonttorin remontin hinnan liikkuvan karkeasti miljoonan kummallakin puolella. Vuonna 1947 valmistuneen rakennuksen sisäilmaongelmat eivät pelota kiinteistöyrityksen toimitusjohtajaa.


— Esimerkiksi sisäilmaongelmaisten koulujen suhteen luovutetaan usein liian helposti, ja remontin sijaan ne jätetään rapistumaan, hän harmittelee.


Kauppasopimus Stora Enson kanssa allekirjoitettiin eilen. Metsäkonttorin remontti on suunniteltu alkavaksi alkuvuodesta. Pöllänen arvioi sen kestävän noin vuoden päivät.


— Rakennus on vielä tekniikaltaan yhteydessä Stora Ensoon, joten näiden yhteyksien muuttaminen vie aikansa. Lisäksi yhtiöllä ottaa aikansa poistaa oma irtaimistonsa.


Remontin aikana rakennukselle suoritetaan kapselointi, jossa rakenteet kuivataan, ja seinästä poistetaan kaikki irtonainen paineosa. Sen jälkeen rakennus vahvistetaan ja pinnoitetaan, jonka tarkoituksena on estää kaikenlaisten haitallisten hiukkasten pääsy huoneilmaan. Pölläsen mukaan rakennuksen ongelmakohdat sijaitsevat lähinnä kellarikerroksessa.

Luetuimmat