Timo Saksela on valintatyöryhmän suosikki Eksoten toimitusjohtajaksi — työryhmä päätyi Sakselaan yksimielisesti

Eksoten hallitus käsittelee valintaa ensi viikolla ja valtuusto kesäkuun 12. päivä.

Timo Saksela (51) on Synlab Suomen operatiivinen johtaja ja koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.
Timo Saksela (51) on Synlab Suomen operatiivinen johtaja ja koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Eksoten toimitusjohtajan laaja valintatyöryhmä esittää Synlab Suomen operatiivista johtajaa Timo Sakselaa (51) Eksoten uudeksi toimitusjohtajaksi. Saksela on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Työryhmän puheenjohtajan Marja-Liisa Vesterisen (sd.) mukaan valinta oli yksimielinen.

Loppusuoralla kisasivat myös Tuula Karhula (54), terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja (Eksote), lääketieteen tohtori, Executive MBA., Jukka Mattila (58), johtajaylilääkäri (Lapin sairaanhoitopiiri), lääketieteen lisensiaatti, hallinnon pätevyys ja Ilkka Naukkarinen (57), hallintojohtaja (Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä), kauppatieteiden maisteri.

Eksoten hallitus päättää kokouksessaan 29. toukokuuta, ketä se esittää valittavaksi ja valtuusto käsittelee hallituksen esitystä 12. kesäkuuta.

Eksoten toimitusjohtajahakuun tuli 19 hakijaa jatketun hakuajan jälkeen.

12 henkilön rekrytointityöryhmä koostuu Eksoten strategia- ja tulevaisuusjaoston jäsenistä, valtuuston puheenjohtajistosta ja nykyisestä toimitusjohtajasta.

Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on valitsemassa toimitusjohtajaa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina äänin 7 — 5 esittää valtuustolle toimitusjohtajaksi Coxan toimitusjohtajaa Tarmo Martikaista. Viisi ääntä sai Tampereen kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen.

Pirkanmaan ja Etelä-Karjalan hakijoissa ei ole samoja henkilöitä.

Uusimmat uutiset