Ministeriöltä korona-avustuksia taideyhteisöille: Kotiteollisuudelle 70 000 euroa, Nuijamiehelle 35 000

Kulttuurialan yhteisöt saivat koko maassa lisärahoitusta yhteensä 10,7 miljoonaa euroa.

Laura Mykkänen

Ministeriöltä korona-avustuksia taideyhteisöille: Kotiteollisuudelle 70 000 euroa, Nuijamiehelle 35 000

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkisti keskiviikkona lisää korona-avustuksia saavia kulttuurialan kohteita. Rahaa saivat myös eteläkarjalaiset kulttuuri- ja taideyhteisöt.

Suurimman avustuksen Etelä-Karjalassa sai lappeenrantalainen Kotiteollisuus-yhtye. Tuen suuruus on 70 000 euroa.

Kulttuuritila Nuijamies ry.:lle on myönnetty 35 000 euron avustus, Etelä-Karjalan taiteilijaseuralle puolestaan kolmen tuhannen euron tuki.

Luumäellä presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseota ylläpitävä Kotkaniemi-säätiö sai kymmenen tuhannen euron avustuksen.

Taito Etelä-Suomi ry. sai tukea 20 000 euroa. Yhdistyksen toimipisteet Etelä-Karjalassa sijaitsevat Lappeenrannassa, Luumäellä ja Parikkalassa.

Imatralla tukea saivat Imatran kaupunkikeskusta ry. 38 000 euroa sekä osuuskunta Vuoksen Taitajat 7 000 euroa.

Avustuksia myönnettiin taiteen eri aloille suhteessa alojen hakemusmääriin. Hakijoista 61 prosenttia sai avustusta, selviää ministeriön tiedotteesta.

– On tärkeää, että valtio on voinut tulla vastaan avustuksin laajemmalla spektrillä kuin normaalisti valtionavustuksia myönnettäessä, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen tiedotteessa.

Nyt myönnetyt avustukset on jaettu hallituksen toisessa lisätalousarviossa kulttuurialalle myönnetystä 40,3 miljoonan euron lisämäärärahasta.

Tukea jaettiin aiemmin tällä viikolla julkisille taide- ja kulttuurilaitoksille sekä taiteen perusopetuksen järjestäjille.