SaiPan puheenjohtaja Timo Tersa päävalmentajan vapauttamisesta: ”Päätös tehtiin puhtaasti urheilullisen tuloksen takia”

Inka Nordlund

SaiPan kannattajat purkivat tuntojaan banderollien välityksellä kauden lopussa TPS-kotiottelussa.
SaiPan kannattajat purkivat tuntojaan banderollien välityksellä kauden lopussa TPS-kotiottelussa.

Liiga-SaiPan hallituksen puheenjohtajan Timo Tersan mukaan päätös vapauttaa päävalmentaja Ari Santanen tehtävästään oli seuran hallitukselle vaikea.

— Tässä vaiheessa emme voineet olla tekemättä mitään. Meidän on pakko tehdä jotain muutoksia, kun kausi on ohi. Niistä ensimmäinen vaihe on nyt tehty. Lähtökohta ensi kauteen ei olisi kauhean hyvä, jos mitään muutosta ei olisi tapahtunut, Tersa toteaa.

Tersan mukaan SaiPan hallitus halusi antaa joukkueelle ja valmennustiimille työrauhan kauden aikana. Seuran johto luotti viimeiseen asti, että joukkue saa pelinsä vielä kuntoon.

Käännettä parempaan ei koskaan tullut. SaiPa oli jääkiekkoliigan runkosarjan viimeinen, eli 15:s.

— Urheilullinen tulos oli niin merkittävästi heikompi kuin tavoitteemme, jonka hallitus oli luonut. Päätös tehtiin ihan puhtaasti sen takia. Tiedän, että joukkueemmekaan tavoite ei ollut tuo, Tersa sanoo.

Santasen sopimus olisi kattanut myös ensi kauden. Onko mahdollista, että hän jatkaa SaiPassa jossain toisessa roolissa?

— Ihan suoranaisia rooleja meillä ei ole sinne asti vielä olemassa. Kyllä me varmaan tulemme tarjoamaan hänelle jotain tehtävää. Se on sitten hänen hallussaan, jos hän haluaa ottaa sellaisen. Tietotaitoa hänellä tosiaan on. Tämäkin tulee varmaan tässä parin kuukauden sisällä eteen, Tersa sanoo.

Jatkavatko valmennustiimin muut jäsenet, eli Janne Valtonen, Jouko Viljakainen ja Tuomo Ropo uuden päävalmentajan apuna?

— Se on uuden päävalmentajan asia. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään suunnitelmia, että pitäisikö siinä tehdä muutoksia. Sen näkee aikanaan.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.