Sipilä vaihtoi sulakkeen pullapalkalla, lupasi ilmoittaa verottajalle

Kai Skyttä

Juha Sipilä vastasi Lappeenrannassa tiukkoihinkin kysymyksiin muun muassa käännytyspäätösten saaneiden itsemurhista.
Juha Sipilä vastasi Lappeenrannassa tiukkoihinkin kysymyksiin muun muassa käännytyspäätösten saaneiden itsemurhista.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui lauantaina tositoimiin keskustan Etelä-Karjalan kuntavaalikiertueella.

Luumäellä yhden pysähdyspaikan, Kahvi-Pakarin, valot olivat jostain syystä sammuneet. Sipilän insinöörivaistot heräsivät.

— Vaihdoin Luumäen Kahvi-Pakarin takahuoneessa sulakkeen. Sain palkaksi pullan, kertoi Sipilä Lappeenrannan Isossa-Kristiinassa.

Sipilä lupasi ilmoittaa palkasta tietenkin verottajalle.

Ihmiset lähestyivät pääministeriä kauppakeskuksessa mitä moninaisemmilla aiheilla. Sipilä lupasi soittaa Kelan pääjohtajalle, kun hänelle kuvailtiin, kuinka toimeentulotukiasioiden siirto Kelaan oli ajanut ihmisiä ahdinkoon.

Tunnelma kiristyi, kun nuorehko mies syytti Sipilää ja hallitusta osaltaan Suomen kireästä turvapaikkapolitiikasta. Miehen mukaan moni on käännytyspäätösten takia ajautunut itsemurhaan. Kireäsävyisessä keskustelussa Sipilä selvitti miehelle Suomen noudattavan lakeja. Mies totesi Sipilälle, että ”älä puhu paskaa” ja loppujen lopuksi poistui oma-aloitteisesti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.