Utin laskuvarjojääkärikoulutus kiinnostaa — Hakijoiden määrä kasvoi sadalla viime vuodesta

Kaakkois-Suomesta hakijoita oli 37.

Katja Juurikko

Laskuvarjojääkärikomppanian varusmiehet harjoittelivat Utissa viime marraskuussa.
Laskuvarjojääkärikomppanian varusmiehet harjoittelivat Utissa viime marraskuussa.

Utin jääkärirykmentissä järjestettävään laskuvarjojääkärikoulutukseen pyrkivien määrä nousi edellisestä vuodesta neljänneksellä eli noin sadalla hengellä.

Kaikkiaan hakemuksen jätti määräaikaan mennessä 465 henkilöä. Eniten hakijoita oli Uudeltamaalta, Pirkanmaalta ja Lounais-Suomesta. Kaakkois-Suomen aluetoimiston kautta haki 37 henkeä. Edellisenä vuonna määrä oli 32.

Ennakkokarsinnan jälkeen kutsuttiin 316 hakijaa valintakokeisiin, jotka järjestetään 22.—27. tammikuuta. Fyysisten ja psykologisten testien perusteella Laskuvarjojääkärikomppaniaan valitaan 60—80 parhaiten soveltuvaa henkilöä.

Laskuvarjojääkärikoulutus alkaa vuosittain heinäkuussa ja se kestää 347 vuorokautta. Tänä vuonna koulutukseen haettiin ensimmäistä kertaa puolustusvoimien sähköisen asioinnin kautta.

Utissa järjestetään myös puolustusvoimien erikoisjoukkokurssi reserviläisille. Heinäkuussa alkavalle kurssille haki 66 henkilöä. Lisäksi parhaillaan varusmiespalvelustaan suorittavat laskuvarjojääkärit voivat jättää hakemuksensa myöhemmin keväällä. Kurssille valitaan valintakokeiden jälkeen noin 15 henkilöä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet