Taipalsaarelainen Ponttu etsii kollegoita työpaikkailmoituksella – "Jatkuvaa yövuoroa pitäisi jaksaa tehdä"

Juho Maijala

Tallikissa Pontun tiimissä on avoinna kaksi paikkaa.
Tallikissa Pontun tiimissä on avoinna kaksi paikkaa.

Hieman tämä nyt ihmetyttää. Taipalsaarella on ollut töitä tarjolla jo kohta viikon, mutta hakemuksia ei ole tullut ainuttakaan, kertoo yrittäjä Sanna Ahola Hubertuksen ratsastuskoululta.

Töitä olisi tarjolla peräti kahdelle.

Vaatimuksena on vähintään luovutusikä, ja kaikkein parasta olisi, jos molemmat työntekijät ovat kotoisin samasta pentueesta – välttämätöntä se tosin ei ole.

Työpaikkatarjouksen taustalla on suuri tragedia. Hubertuksen tallilla oli aiemmin kaksi tallikissaa, Ponttu ja sen veli, mutta veljelle tapahtui työmaalla kuolemaan johtanut onnettomuus.Se jäi auton alle.

Alkuun Ahola etsi Pontulle kollegoita pelkästään Taipalsaarelta, sillä perusteella että taipalsaarelainen Ponttukin on osoittautunut niin hyväksi työntekijäksi.

Nyt hän kuitenkin laajentaa etsintää laajemmalle.

– Sukupuolella ei ole väliä, mutta iso koko on kyllä etu. Ja jatkuvaa yövuoroa pitäisi jaksaa tehdä. Päivät saa nukkua sisällä lämpimässä.

Työterveyshuoltoon kuuluvat ainakin madotukset, rokotukset, leikkaukset ja ruokinnat, sillä eihän kukaan pelkillä hiirillä elele. Ja sylissäpitopalvelua on tarjolla niin paljon, kuin sitä vain viitsii hyödyntää, Ahola kertoo.

Kollegoita kaipaava Ponttu on iso, seitsenkiloinen köriläs. Ahokas uskoo vakaasti, että se suhtautuu uusiin tiimiläisiinsä suopeasti. Koirien kohdalla tilanne voi olla toinen.

Piia Kaskinen

Myös maastoutuminen ja tarkkailu kuuluu toisinaan tallikissan tehtäviin.
Myös maastoutuminen ja tarkkailu kuuluu toisinaan tallikissan tehtäviin.

Koeaikaa tässä tehtävässä ei ole, Ahokas lupaa.

–  Kyllä tämä siinä mielessä hyvä diili on, että vaikkeivät tiimiläiset lopulta tekisikään töitä eli hiirestäisi, niin tarjoamme heille silti taattua loppuiän työpaikkaa. Sitten heille vain tarjoillaan pöperöitä hopealautasilta.

Työpaikkahakemukset kannattaa osoittaa suoraan Hubertuksen ratsastustallille.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset