Eekoo järjestää Lappeefestin ensi kesänä itse, Ladybug productionsin lopettaminen vaikuttaa vain Imatran kesätapahtumiin

Imatra Go 90's ja Pitstop Party -tapahtumia ei järjestetä enää ainakaan Ladybug productionsin toimesta. Tuomas Hallikkaan mukaan sateinen kesä 2017 oli huonoin kesä ikinä.

Taneli Toikka

Nimekkäät artistitkaan eivät pelastaneet Pitstop Partya yleisökadolta. Viime kesänä tapahtumassa räppäsi Mäkki.
Nimekkäät artistitkaan eivät pelastaneet Pitstop Partya yleisökadolta. Viime kesänä tapahtumassa räppäsi Mäkki.

Huonoin kesä ikinä. Näin kuvailee tapahtumatuottaja Tuomas Hallikas syitä Go 90´s ja Pitstop Party -tapahtumien lopettamiseen.

Tapahtumia ei tulla järjestämään ainakaan Hallikkaan toimesta. Samalla kuopataan myös tapahtumiin keskittynyt yritys Ladybug productions.

Alalla täytyy ottaa älyttömiä riskejä hirveällä työmäärällä.

Yritys järjesti yhdessä Etelä-Karjalan osuukaupan kanssa Lappeefestin Lappeenrannan Marian aukiolla viime kesäkuussa.

Ladybug productions lopettaminen ei vaikuta mitenkään ensi kesän Lappeefestiin, sanoo Etelä-Karjalan osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne.

— Me järjestämme tapahtuman itse.

— Meillä oli Ladybugin kanssa sovittu vain yhdestä tapahtumasta eli viime kesän tapahtumista. Ei ollut suunnitelmia seuraavasta vuodesta ollenkaan, se oli vain määräaikainen sopimus ja koski viime kesän tapahtumaa, Vuorinne sanoo.

Sade ja päällekkäiset tapahtumat haittasivat

Hallikkaan mukaan yleisökadon aiheutti pääasiassa sateinen keli. Lisäksi päällekkäiset tapahtumat saattoivat vaikuttaa osaltaan. Motivaatiota jatkoon ei ole.

Hallikas antaa muille tahoille vapaat kädet järjestää tapahtumat halutessaan.

— Hyvin todennäköisesti joku muu järjestää samat tapahtumat, hän uskoo.

Imatran ajojen yhteydessä juhlittu Pitstop Party järjestettiin Imatralla kaksi, ja Go 90´s tapahtuma kolme kertaa.

Hallikkaan mukaan tapahtumat menestyivät hyvin viime kesää lukuunottamatta. Kaksikymmentä vuotta festivaaleja ja tapahtumia järjestänyt Hallikas ei enää kaipaa tapahtumatuotannon pariin.

— Alalla täytyy ottaa älyttömiä riskejä hirveällä työmäärällä, hän kuvailee.

Hallikkaan haaveissa säännölisempi työ

Hallikas toteaa voivansa tulevaisuudessa konsultoida ja auttaa tapahtumien järjestämisessä, mutta omat tapahtumat on hänen osaltaan taputeltu.

Haaveessa on tehdä joitain säännöllisempää. Tapahtumiakin ehkä, mutta toisenlaista.

Imatran moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backmanilla ei ole tässä vaiheessa tietoa, järjestääkö joku taho vastaavan oheistapahtuman Imatran ajojen yhteydessä.

— Me keskitymme kilpailuun. Yhteistyöstä tietenkin voidaan sopia tapauskohtaisesti, mikäli viihdetapahtuma tulee, Backman kuittaa.

Muokattu kello 18.54: Lisätty Aleksi Vuorinteen kommentit Lappeefestin jatkosta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet