Maasto on kuivaa, kevät on ollut vähäsateinen Etelä-Karjalassa

Ulla Voutilainen

Vartioimaton roskien poltto on riskipeliä kuivan maaston takia.

Maasto on erittäin kuivaa lumien sulamisen ja hyvin vähäsateisen kevään jäljiltä. Etelä-Karjalaan ei ole vielä annettu ruohikkopalovaroitusta, mutta sellainen saattaa lähipäivinä tulla.

— Indeksilukemat ovat jo koholla, vaikka varoitus ei ole vielä voimassa, meteorologi Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta kertoo.

Kuivuus jatkuu Etelä-Karjalassa vielä muutaman päivän ajan. Sadetta jossain olomuodossa on maanantai-illan ennusteen perusteella luvassa perjantain vastaisena yönä.

Tiina Räikkönen

Maasto on kuivaa erityisesti Etelä-Karjalan länsiosissa.

Viime aikojen yöpakkaset kertovat Tuovisen mukaan osaltaan kuivuudesta. Pakkanen ei pääse kiristymään, jos ilma on kosteaa.

Maaliskuussa Lappeenrannan Lepolan säähavaintoasemalla satoi vain puolet keskimääräisestä. Sadetta tuli 11 millimetriä, kun pitkänajan keskiarvo on 20 milliä.

Huhtikuussa Lepolassa on satanut tähän asti 7,4 milliä, kun kuukauden keskiarvo on 28 milliä.

Etelä-Karjalan länsiosa on Tuovisen mukaan kuivempaa kuin itäosa. Lappeenrannan seudulla on jo pitkään ollut lumetonta tai hyvin vähän lunta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.