Poika kaahaili kaksipyöräisellä, aikuisilla tuhteja promillelukemia Lappeenrannassa

Takapenkillä ilman turvavyötä maannut loukkaantui, kun kuljettajakin nukahti ja ajoi auton metsään Joutsenossa.

Niina Villman

Poika kaahaili kaksipyöräisellä, aikuisilla tuhteja promillelukemia Lappeenrannassa

Moottoripyöräilijä ei pysähtynyt liikennetta valvoneen poliisin pysähtymismerkkiin lauantai-iltana Lappeenrannassa, tiedottaa poliisi.

Samasta ajoneuvosta oli jo aiemmin tullut ilmoitus hätäkeskukseen. Kevytmoottoripyörä tuli pysäytyspaikalle etupyörä ilmassa ja jatkoi siitä kovaa vauhtia poliisia pakoon muun muassa lähistöllä olleen nuorisojoukon läpi. 

Näytös päättyi hetkeä myöhemmin poliisin saatua kaahailijan pysähtymään. Ajaja oli alle 18-vuotias nuorukainen, jolla ei ollut ajo-oikeutta. Ajoneuvo ei ollut rekisterissä eikä siinä ollut ajovaloja.

Pojan vanhempien ilmoituksen mukaan ajokki oli otettu käyttöön luvatta. Pyörä päätyi poliisin haltuun, ja tekoa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisen, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja useina liikennerikkomuksina.

Poliisi pyrki hälytyslaitteita käyttäen pysäyttämään henkilöauton Lauritsalassa lauantai-iltana, mutta auto ei ensin pysähtynyt.

Tovi myöhemmin auto kuitenkin pysähtyi, ja sitä ajanut noin 35-vuotias paikkakuntalainen mies kertoi pyrkineensä pakoon, koska oli ottanut sekä alkoholia että huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä ja olevansa kortiton.

Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi sai ilmoituksen epävarmasti liikkuneesta autosta Kuutostieltä juuri ennen vuorokauden vaihtumista sunnuntaiksi.

Sieltä tavoitettiin sivusuunnassa seilaava ja huomattavasti sallittua nopeutta hitaammin liikkuva henkilöauto. Autoa ajoi noin 40-vuotias paikkakuntalainen nainen. Hän puhalsi lähes kaksi promillea.

Poliisi epäilee hänen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Sunnuntaina aamuyöllä poliisi sai ilmoituksen Helsingintiellä keskellä ajokaistaa olevasta henkilöautosta, jossa istuu päihtyneeltä vaikuttanut mies.

Ulkopaikkakuntalainen noin 60-vuotias mies puhalsi yli kaksi promillea. Poliisi otti hänet kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Sunnuntaina aamuyöllä tuli hätäkeskukseen ilmoitus Kuutostiellä Joutsenon kohdalla ulos tieltä suistuneesta henkilöautosta. Auto oli mennyt kulkusuunnastaan oikealle hirviaidan läpi metsään.

Autossa oli ollut kolme ulkomaalaista miestä. Heistä yksi oli maannut takapenkillä ilman turvavyötä. Mies sai paikan päällä ensiapua, ja kaikki kolme autossa ollutta vietiin sairaalaan vähintään tarkastukseen.

Autoa ajanut noin 25-vuotias mies kertoi nukahtaneensa rattiin.

Kommentoidut