Kauppatorilla syömässä ollut mies löi kioskin toista asiakasta kasvoihin ja mursi tältä nenän

Syytetyn mukaan uhri oli koskenut hänen reppuunsa, vaikka hän oli sanonut että reppu oli hänen. Oikeus piti uhrin ja todistajan kertomusta uskottavampana kuin syytetyn kertomusta ja tuomitsi miehen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Anu Kiljunen

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1963 syntyneen miehen pahoinpitelystä 20 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1963 syntyneen miehen pahoinpitelystä 20 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Reppuunsa koskenutta miestä kasvoihin lyönyt mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen.

Tapaus sattui Lappeenrannan kauppatorin kioskilla lokakuussa 2018. Uhri ja todistaja kertoivat, että uhriksi joutunut mies oli luullut jonkun unohtaneen repun ja oli ojentamassa sitä kioskin työntekijälle, kun syytetty oli lyönyt. Uhrin nenä murtui.

Syytetyn mukaan hän oli kioskilla syömässä, kun uhri oli ottanut käsillään kiinni hänen repustaan. Hän oli muutaman kerran sanonut, että kyse oli hänen repustaan. Sitten hänellä "paloi hihat" ja hän löi.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus piti uhrin ja todistajan kertomusta uskottavampana kuin syytetyn kertomusta. Oikeuden mukaan syytetyllä ei ollut oikeutta lyödä ja hän syyllistyi tahalliseen ruumiilliseen väkivaltaan.

Vuonna 1963 syntynyt mies tuomittiin 20 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänen on maksettava uhrille korvauksia muun muassa kivusta, särystä ja ansionmenetyksestä noin 2 200 euroa korkoineen sekä noin 1 895 euroa korkoineen uhrin oikeudenkäyntikuluja.

Lisäksi hänen on maksettava valtiolle rikosuhrimaksua 80 euroa ja todistelukustannuksia 106,20 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.