NST säilytti paikkansa salibandydivarissa

Juha Pitkänen

Valkoisissa pelanneen NST:n sarjapaikka ratkesi Kontiolahdella.

NST:n joukkue ja kannattajat voivat pitkän ja raskaan kauden päätteeksi huokaista vihdoin helpotuksesta. NST säilytti paikkansa salibandyn divarikartalla voitettuaan karsintasarjan kolmannessa ottelussa LeBa SB:n Kontiolahdella 7—4.

Ottelusarjan aiemmat pelit olivat päättyneet vierasjoukkueen kannalta rökäletappioihin, ja keskiviikkonakin tahtipuikkoa heilutti aluksi kotijoukkue. Petri Väänänen iski LeBan avausosuman reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän puoliväliin, kunnes NST iski kapteeninsa Arto Vainikaisen johdolla. Siitä aukesi lappeenrantalaisten ketsuppipullo ja koko toisen erän loppu oli yhtä ilotulitusta.

Vainikaisen vanavedessä maalihanansa aukaisivat Ere Laitimo, Joonatan Kovanen, Petteri Puustinen ja Juuso Kekki.

Kolmanessa erässä Mikael Jolkkonen ja Tatu Könönen kavensivat, mutta ottelun loppu oli jälleen NST:n vahvaa näytöstä. Juuso Kekin ja Ere Laitimon illan toiset osumat tulivat makeaan paikkaan ja katkaisivat LeBa SB:n loppukirin. Illan viimeisen maalin iski kotijoukkueen Miika Sikiö.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.