Ruokolahden kunta sorvaa nyt Mehiläisen kanssa aiesopimusta: uusi palvelutalo on tulossa entisen kirkkoherranviraston tontille

Aiesopimuksessa on mukana kunnan nykyisten sote-kiinteistöjen myynti Mehiläiselle sekä mahdollisesti uuden terveysaseman rakentaminen.

Mari Pajari

Ruokolahden entisen kirkkoherranviraston tyhjältä tontilta avautuvat näkymät paitsi Saimaan suuntaan myös Ruokolahden kirkonmäelle ja museolle.
Ruokolahden entisen kirkkoherranviraston tyhjältä tontilta avautuvat näkymät paitsi Saimaan suuntaan myös Ruokolahden kirkonmäelle ja museolle.

Ruokolahden kunta etenee suunnitelmassaan myydä sote-kiinteistönsä Mehiläiselle. Mehiläisen kuntaan lupaaman uuden palvelutalon paikkakin on selvillä. Se aiotaan rakentaa entisen kirkkoherranviraston tontille.

Ruokolahden kunnanhallitus hyväksyi myyntiä ja uusia sote-kiinteistöjä koskevan aiesopimuksen kokouksessaan maanantaina yksimielisesti.

Terveysasema palvelutalon yhteyteen?

Mehiläisen kaavailemalle 60-paikkaiselle palvelutalolle ei löydy kunnasta muuta sopivaa paikkaa kuin entisen kirkkoherranviraston tontti. Jotta sinne voidaan rakentaa, on alueelle tehtävä kaavamuutos. Samalla selvitetään myös mahdollisen uuden terveysaseman rakentamiseen liittyviä järjestelyjä.

— On haasteellinen asia ratkaista, missä uuden terveysaseman olisi mahdollista olla, olisiko se palvelutalon yhteydessä vai jossain muualla, toteaa kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

Ruokolahden kunnan, Mehiläisen ja Eksoten aiesopimuksessa Mehiläinen sitoutuu pitämään tarjouksensa voimassa joulukuun 2020 loppuun asti, jotta kunta ehtii tehdä tarvittavan kaavamuutoksen.

Kaavamuutoksen on ennakoitu vievän aikaa yhdeksästä kahteentoista kuukauteen.

— Prosessi pitäisi käynnistää aika nopeasti, jo ennen kesälomia.

Kunta ja Eksote taas sitoutuvat edistämään palvelutalon rakentamista ja Mehiläisen palvelutuotannon aloittamista Ruokolahdella palvelutalon osalta. Aiesopimus raukeaa ilman seuraamuksia, mikäli varsinaisia sopimuksia ei ole tehty ennen määräaikaa.

Aiesopimuksessa Mehiläinen sitoutuu ostamaan Ruokolahden kunnalta terveyskeskus-hyvinvointiaseman, Ruokorinteen, Iltatähden ja Torilan rivitalot aiemman, 6.5.2018 tehdyn tarjouksen mukaiseen kauppahintaan. Hintaa ei julkisteta.

Aiesopimus vaatii Ruokolahden kunnanvaltuuston ja Eksoten hallituksen hyväksynnän. Valtuusto käsittelee aiesopimusta kokouksessaan ensi maanantaina.