Ryöstöretki Jyväskylään palautti uskon Ketterään, avausvoitto tuli ylivoimaisella esityksellä

Joonas Tapaninen

Jarno Lippojoki iski päätösosuman ylivoimapelissä ja keräsi totutusti eniten peliaikaa kenttäpelaajista.

Kolmas kerta toden sanoi jälleen kerran ja onneksi. Mestiksen karsintasarjan kolmas ottelu toi Ketterälle maanantaina arvokkaan voiton, kun imatralaisjoukkue voitti Jyväskylässä JYP Akatemian 0—5 (0—2, 0—1, 0—2)..

Jatkoa ajatellen tärkeää oli myös tapa, jolla voitto tuli: Tasapainoisen ja hyvän esityksen jälkeen.

Ketterä aloitti Jyväskylässä ryminällä ja painoi pelin väkisin JYP Akatemian päätyyn ja tulostakin tuli. Ykkösvitjaan nostettu Rudolfs Maslovskis laukoi maalin edestä Ketterän johtoon erän puolivälin jälkeen.

Ketterä pääsi heti perään pelaamaan ylivoimaa, mutta se jäi tehottomaksi. Heti ylivoiman päättymisen jälkeen Valtteri Niemi pääsi kuitenkin avopaikkaan puolustuspisteiden väliin ja iski varmasti Ketterälle toisen maalin.

Erän yksipuolisesta imatralaishallinnasta kertovat myös maalivahtien torjuntaluvut ensimmäisen 20 minuutin osalta: JYP:n Jose Kangaskorte 18 torjuntaa, Ketterän Santeri Lipiäinen neljä torjuntaa. Hurrikaani oli iskenyt Jyväskylään.

Toisessa erässä kotijoukkuekin pääsi peliin mukaan ja sai muutaman vaarallisen tilanteenkin aikaan. Akatemian nousua avitti ketteräläisten ottamat kaksi jäähyä. JYP ei ylivoimalla onnistunut, mutta Ketterän Tomi Iso-Mustajärvi onnistui päästyään maukkaaseen tekopaikkaan maalin eteen.

Kolmannessa erässä Valtteri Niemen ottelun toinen osuma vei Ketterän jo neljän maalin johtoon ja viides maali Ketterälle tuli vihdoin ja viimein ylivoimapelistä. Ketterän kippari Jarno Lippojoki onnistui vedossaan ja teki loppulukemiksi 5—0.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.